GPT12 Río Rahue: van dal naar pas naar dal naar pas

3 januari 2018
View GPT

Het is hier wild! 

GPT Río Rahue

Vanaf vroeg in de ochtend is vriend zon er

Mountains Rio Rahue

Uitzicht vanaf pas #1

Horses GPT

‘Wilde’ paarden

Uitzicht vanaf pas #2

De volgende dag:

Niets is fijner dan droog, warm, ietwat opgefrist en met wat te eten in Tarptent te liggen, terwijl het begint te regenen.

Opfrissen is trouwens lastig hier; alles is stoffig. Zodra ik mij met wat water bij een beek afspoel, zorgt de wind voor een verse laag stof. Niet alleen ik ben voorzien van een bruin/grijze laag, maar  zijn al mijn spullen dat ook.

Paso GPT

Uitzicht op pas #2, daar was ik gisteren

Het doel van vandaag was een klim naar een pas. Omdat de sneeuw enthousiast aan het smelten is, is er voor iedere klim een uitdaging in de vorm van een moeras. Ik reken er niet eens meer op dat mijn schoenen droog blijven, vroeg of laat sta ik kniediep in een ijskoude, modderige toestand te worstelen. Hoe meer ik beweeg, hoe dieper ik wegzak. Mijn wandelstokken helpen niet veel, meestal wint het moeras het van de stokken.

Paso GPT Rahue

Vanuit dit dal ben ik omhoog gelopen (en moeras-geworsteld)

Het moeras is omgeven door gemeen prikkende struiken. Gisteren, heb ik tot drie keer toe om moeten keren vanwege de struiken. De vierde keer was ik het zat en dacht ik ‘ach, ik worstel me er een klein stuk doorheen’.

Slecht idee.

Het was een worsteling.

De struiken zíjn sterker.

Er hangen nog wat DNA-sporen van mij in de struiken.

Dus, nu loop braaf om de gemene struiken heen en maak extra meters moerasworsteling.

Omdat het warm weer is maak ik mij niet druk om natte schoenen en sokken, ik ‘loop’ ze droog en op een tactisch moment neem ik pauze om voeten, sokken en schoenen in de zon te luchten.

Bedenk je eigen route-route

De klim naar de pas gaat grotendeels over een niet-pad zonder markering. Het is een klassieke bedenk je eigen route-route. Op de pas zie ik wat meren, precies navigeren heeft geen zin. Het is meer van ‘tussen het kleine ronde meer rechts en de twee grote meren links, daar wil ik uitkomen’.

Rahue Lakes

De strakblauwe hemel en verre uitzichten maken het mij daarbij gemakkelijk.

Niet veel later volgt er een afdaling in de stijl van recht-zo-die-gaat. Het terrein bestaat uit Araucaria’s en stevig zand. Langzaam glij ik een paar honderd meter naar beneden en ik voorzie mijzelf daarbij van extra lagen stof.

GPT Rahue downhill

De knie-onvriendelijke afdaling

Aan het eind van de afdaling zijn er koeienpaden, die langzaam overgaan in een duidelijk wandelpad. Nog wat kilometers dichter bij de bewoonde wereld zijn er wat hekken en is er een veld vol grazende koeien.

Na een laatste rivierdoorsteek is het tijd om een bivakplek te zoeken. Ik ben moe van de wandeling én de lucht begint te betrekken: het zou zomaar kunnen gaan regenen.

Een bivakplek vinden is hier niet gemakkelijk, een vlakke plek is vaak voorzien van grote graspollen óf het is een soort moeras. De meeste kans maak ik bij een puesto, die zijn natuurlijk op een logische vlakke en droge plek gebouwd. Tot nu toe heb ik er nog nooit iemand aangetroffen en ook nu tref ik een lege hut, dit keer op een royaal terrein.

Later komen er paarden en koeien op het terrein grazen; ze komen nieuwsgierig bij Tarptent kijken.

De route

Río Tralihue-Rivier zonder naam: 24,7km, 1000m. stijgen en dalen en de volgende dag: 24,8km, 1195m. stijgen en 1650m. dalen.

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Río_Rahue   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Add here your formated description

Río_Rahue_2   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Add here your formated description

Río_Rahue_4   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Add here your formated description

Río_Rahue_3   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Add here your formated description

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier?
Wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon in Patagonië: er kunnen fouten in staan. De internetverbinding is ‘op goed geluk’.

Gerelateerde berichten

6 Reacties

 • Reply Erna van Garderen 3 januari 2018 at 23:46

  Prachtig

 • Reply Esther 4 januari 2018 at 09:28

  Je blog pas deze week ontdekt. Ik geniet van je verhalen en foto’s. En wow, Patagonië…staat hoog op m’n lijstje om te bezoeken nadat ik in de Andes in Peru geweest ben. Ik blijf je volgen!

  • Reply Claire 4 januari 2018 at 19:45

   Ah dank je wel. Veel plezier in Peru!

 • Reply Menno Leenen 4 januari 2018 at 15:15

  Je schrijft leuk zusje! Mooie foto van de vetplant met die bloemetjes. En super vet die grote spin (pluisje)!

  • Reply Claire 4 januari 2018 at 19:45

   Thanks! Ik heb het niet zo op spinnen en ben blij met het muskietennet in Tarptent – held op sokken 😶 Ik heb ook een slang ontmoet, klein en ongevaarlijk.

 • Reply Emma 5 januari 2018 at 21:07

  Aaaaaaaaaaa moeras spin glibber beest dna zomaar achter gelaten moedig hoor.😇

 • Reageer