Nederlands Kustpad: Vlissingen-Kasteel Westhove-De Kwade Hoek

26 oktober 2016
Nederlands Kustpad Vlissingen

Aangezien er in Zeeland op werkdagen gewoon gewerkt wordt heb ik een vroege start als ik van mijn logeeradres uit Vlissingen vertrek. Ik wandel over een leeg strand richting Zoutelande. De zon en de wolken zorgen ondertussen voor mooie vergezichten en de best wel hoge duinen zorgen voor een aardige work-out.  Duinen Zoutelande KustpadIn Zoutelande is het tijd voor ontbijt, lekker Hollands en low budget met koffie uit de thermoskan en verse broodjes gekocht bij de supermarkt op één van de vele bankjes met uitzicht op zee (en de vele toeristen die langs kuieren).

Tot aan Westkapelle volgt het Kustpad het strand, wat met het zonnige weer voor veel mooie plaatjes zorgt.
Strand Westkapelle KustpadVanaf Westkapelle loopt het pad door de polder, wat iets minder interessant is, tot in de buurt van Domburg. Ik stel mijn lunch uit tot ik het dorp ben, want ik heb trek in een kroket. Daar heb ik al een paar maanden trek in, maar het is er nog steeds niet van gekomen er één te eten. Na de kroket is het een korte wandeling naar Kasteel Westhove, waar ik vanavond in de Stayokay overnacht. Eigenlijk had ik liever wat verder doorgelopen en ergens gekampeerd, maar dat is nu (einde seizoen) en hier (er zijn vooral grote familiecampings) wat lastig/ongezellig met mijn lichtgewicht, maar zeer open tarp.
Stayokay Domburg

Kasteel Westhove-Ouddorp

Na een prinsesselijke overnachting in het kasteel vertrek ik in hoog tempo aan het volgende deel van de tocht. Ik heb namelijk niet zo’n zin om over de dijk van Walcheren naar Schouwen-Duivenland te lopen en daarom wil ik de bus aan het Veerse dam halen. De bus gaat één keer per uur, het is dik tien kilometer lopen en als ik doorloop kan ik precies, nee nét de bus halen.

In Oranjezon bots ik bijna tegen een stuk of wat reeën op en ook de herten zijn niet echt onder de indruk van mijn bezoek. Enigszins bezweet bereik ik de bushalte, waar een paar minuten later de bus komt aanrijden. Bam!

Op het volgende eiland is de ochtend wat minder zonnig begonnen; ik stap uit in een wolk (of is het mistbank?). Eingelijk maakt het niet uit, het effect is hetzelfde: er is weinig zicht en het is héél erg vochtig. Na de ochtendkoffie, uit de thermosfles, trekt de lucht open en tot aan Burgh Haamstede loop ik door zonnige duinen, waar de paddenstoelen als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten en staan te pronken in de zon.
Paddenstoelen KustpadVia Burgh Haamstede wandel ik weer de duinen in, eerst is er een wat oninteressant pad langs allerlei campings/recreatieterreinen (die vergeten we maar). Op het strand is het druk met dagjesmensen, paarden, honden en ander vermaak Als ik aan het begin van de avond in Renesse aankom heb bijna 35 kilometer gelopen en nadat ik boodschappen bij de supermarkt heb gedaan, neem ik de bus naar Ouddorp. Ook nu heb ik geen zin om over de dijk naar het volgende eiland te lopen en het wordt straks donker. In Ouddorp ben ik te gast op het kleine en rustige kampeerterrein van de NTKC.
Kustpad Ouddorp

Ouddorp-De Kwade Hoek

Na een lange, stille en frisse nacht (maar ik had het wel lekker warm in mijn winterslaapzak) vertrek ik zodra het licht wordt te voet richting Zuid-Holland. Terwijl de zon langzaam opkomt wandel ik langs herenhuizen, boerderijen en omgeploegd land. Ik besluit iets van het pad af te wijken en niet via Goedereede te lopen, maar via De Kwade Hoek, want dat lijkt mij iets mooier en rustiger.

Als ik in de buurt van de haven van Stellendam kom, blijk ik nét de bus richting Hellevoetsluis te kunnen halen. In de bus let ik niet op en mis de halte waar ik eigenlijk uit had willen stappen om verder  te wandelen – dat stuk moet ik maar een volgende keer lopen – het is nu gemakkelijker om terug naar huis te reizen.
Stellendam KustpadHeb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier?

Volg Reiske op Facebook.

Nederlands Kustpad | LAW 5-1(02)-(07)

Wil je meer weten over deze route? Kijk op Wandelnet voor alle informatie, wandelkaarten en GPS-gegevens.

Gerelateerde berichten

 • Roos 26 oktober 2016 at 16:29

  Welkom bij de kampeerclub 🙂

 • Reinhold 26 oktober 2016 at 19:27

  Doe ze de volgende keer de groeten in Rockanje… Mijn geboortedorp.. super mooie duinen daar.

  • Claire 27 oktober 2016 at 09:05

   Ok, dat zal ik doen 🙂