De woestijn, Pacific Crest Trail

Alsof het niet warm genoeg is

3 mei 2015
Avocado's en sinaasappels op de pct

Ken je de grap van de wandelaar die het nodig vond in de woestijn met een extra warme wollen thermo-onderbroek aan te wandelen?

‘Ja, dat ben ik’.  Het zit zo; ik heb al dagen last van schurende benen en dat doet pijn. Zalf, babypoeder, tape… niets helpt. Daarom heb ik als laatste oplossing mijn lange, zwarte en warme thermo-onderbroek onder mijn wandelbroek aangetrokken. Vocht wordt afgevoerd, de benen blijven droog en ik heb geen centje pijn meer. De thermo-onderbroek zorgt er ook voor dat ik het niet koud krijg. Dat is best handig terwijl het zo’n 35 graden is. Maar goed ik klaag niet; het warm hebben is minder vervelend dan pijn hebben…

Voor mij ligt een lange, warme en vol-in-de-zon-wandeldag, uiteraard zonder waterbron onderweg. Ik besluitt het daarom rustig aan te doen. Alles gaat prima tot ik mij realiseer dat ik nog zes mile heb te gaan en 1 liter water over heb. Zes mile is zeker twee uur wandelen en 1 liter water is weinig. Wachten tot de zon onder gaat is niet logisch; dat duurt nog zeker vier uur. Ik heb mijn magische horloge met GPS aangezet en meet de afstand. Iedere mile een paar slokjes warm chloorwater met een vleugje O.R.S.

Maar goed ik klaag niet; vies water is nog altijd beter dan geen water en aan het eind van de wandeling wacht mij een waterkraan met fris en onbeperkt water…

Wat zou een koude cola lekker smaken. Of een lauwe cola. Of zo’ n hele goedkope b-merk cola… Hmmm…

Twee lange uren later zie ik een party-tent en mensen met rugzakken in de buurt van de waterkraan. Zou het? Zou er een trailangel zijn? Het is weekend, dus het zou best kunnen….

Ik wordt toegeroepen door een Tarzangeluid. Ja! Yeah! Cola? Koude cola?

Trailangel

Het is trailangel ‘Tarzan’, hij heeft tussen 2004 en 2009 delen van de PCT gelopen en is toen zo vaak geholpen dat hij nu zelf hikers helpt. In de maand mei kampeert hij in het weekend op deze plek. Hij heeft geen soda’s, maar wel sinaasappels uit eigen tuin, avocado’s uit de tuin van een vriend, tonijn, mayonaise en brood, verse muffins en veel verhalen. Ik mag zoveel eten als ik lust. Na drie sinaasappels, een muffin, een avocado met een flinke klodder mayonaise en flink wat water ben ik weer helemaal blij en tevreden!

You Might Also Like

 • erna van garderen 3 mei 2015 at 19:37

  Mwahaha. Je kunt ook je (roller) ski’s onderbinden natuurlijk. Zie een dunnere lange onderbroek te krijgen. Die zitten lekker en luchten ook door. Helpen ook tegen het schuren. Niet zo warm.
  wat fijn dat er zulke mensen zijn. Heb je ook meteen een flinke dosis vitaminen en
  gezonde vetten binnen.
  en … je was er bijna. Sterkte met die benen van je. Weet wat het is. Kimm heeft daar ook last van. Vandaar die dunne katoenen onderbroek. 🙂
  Knuf

 • erna van garderen 3 mei 2015 at 20:26

  Mwahaha. Je kunt natuurlijk ook (roller)ski’s onderbinden. Maar ja, weet wel wat het is. Kimm heeft er ook altijd last van. Zie een dunne katoenen lange onderbroek te krijgen. Werkt hetzelfde als die thermo broek van je, alleen veel koeler.
  wel heel fijn dat er zulke mensen zijn als
  Tarzan. Heb je ook direct weer genoeg
  vitaminen en gezonde vetten binnen
  en . . . Je was er bijna (of helemaal).
  knuf

 • saar 3 mei 2015 at 20:53

  Oef …

  • Bas 3 mei 2015 at 22:12

   Like. Misschien volgende keer bij de keuze 5 of 6 liter voor het laatste gaan?