Noord-Californië, Pacific Crest Trail

Californië laat mij niet zomaar gaan

28 juli 2015
California Mountain King Snake

Red next to yellow kills a fellow.
Red next to black is a friend to Jack.

-Dit is de ongevaarlijke California Mountain Kingsnake-

Voordat ik Californië verlaat heeft zij nog een paar uitsmijters voor mij in petto.

Zo heb ik twee keer kennis mogen maken met een ratelslang. De eerste keer was een klein model welke naast de trail lag te zonnen. Hij zag mij eerder dan ik hem, wat resulteerde in een sissende -en niet-ratelende- slang die over het pad wegstoof en een niet zo charmante Claire die de andere kant opstoof.

Noooooit wegrennen van een slang/wildlife is het advies…

Een paar dagen geleden hadden Brendon en ik pauze genomen bij de riviertje, waarin wij onszelf wat aan het opfrissen waren. Er bewoog iets achter mij rugtas; ‘Oh f*ck, it’s a big f*cking snake!’ – wist ik uit te brengen, zonder mij verder oncharmant te gedragen. Dit alles op slippers en met alleen ondergoed aan (ik ben best trots op mijn beheerste reactie). Dit was een large size ratelslang met een bobbel in zijn maag. Waarschijnlijk hadden we hem gestoord bij het verteren van z’n eten en nu was hij op zoek naar een rustigere plek.

De volgende dag vloog er iets groots, zwarts en met een enorme snelheid uit een boom de bosjes in. Brendon kon nog net het hoofd van het beest zien voordat begon te bewegen; een zwarte beer! Hij was zo snel dat ik het een barely-a-bear-sighting heb gedoopt.

Dezelfde dag heb ik mile 1650 bereikt, waardoor er nog minder dan 1000 mile tot de Canadese grens overblijft. Dit is gevierd met een enorme omelet en een beker roomijs in het café van gehucht Seiad Valley. Dit is de laatste ‘stop’ in Californië en vanuit hier is het iets meer dan 60 mile naar de grens met Oregon. Maar let op! Californië laat ons hikers niet zomaar gaan. Wie Seiad Valley per voet en via de PCT wil verlaten zal ervoor moeten zweten tijdens een klim van 5000 feet, grotendeels in onbeschut gebied en in de volle zon. Gelukkig zijn er wel waterbronnen onderweg zodat de rugtas niet al te zwaar is.

De klim is gelukt en ik ben op weg naar Ashland, een middelgrote stad, waar ik een paar dagen ga uitrusten, bij-eten en mij op ‘Oregon’ ga voorbereiden. Daarover later meer…

You Might Also Like

 • erna van garderen 28 juli 2015 at 22:20

  Nog maar 1000. Wow. Oohh en echt die vreselijke slangen
  Liever een zwarte beer, hoewel die ook heeeel vervelend kunnen zijn. Petje af voor je rust en kalmte. Heeft brendon die invloed op je? 🙂
  En voor ik afsluit. Wat zie je er vreselijk goed en mooi uit.
  Knuf

  • Claire 29 juli 2015 at 23:39

   Knuf terug Erna x
   Ps. liever alles dan een slang…

 • erna van garderen 28 juli 2015 at 22:22

  P.S.
  otto kent je gewoon niet meer terug

  • Claire 29 juli 2015 at 23:36

   Ha! Doe Otto maar de herzliche gruben van mij 😉

 • Anneke Bouman 28 juli 2015 at 22:43

  Jeetje, het is nog een heel eind tippelen maar je bent duidelijk aan het aftellen.
  Ik ben klaar met de camino maar blijf je volgen hoor.
  Leuk dat het beroep van trailangel je zo bevalt!
  Wandel lekker door en houdt je hoofd koel tijdens klimmen en dalen.

  • Claire 29 juli 2015 at 23:41

   Dank je wel! Ga je nu een ander wandelproject doen?

 • Rita Berkhout 30 juli 2015 at 18:32

  Hai lieverd, ben weer helemaal bij. Wat n avonturen. Precies wat je wilde
  op de slangen na dan. Klaartje je ziet er fantastisch uit, beetje groezelig.
  Kleinigheid. !! Op naar de rest van je tocht. Liefs van hier.

  • Claire 30 juli 2015 at 19:26

   Laat dat -beetje- maar weg Rita, ik ben heel erg flodderig op de foto, dag 6 zonder douchen 😷 lieve groeten terug!

 • Emma leenen 31 juli 2015 at 20:56

  Rot beesten die slangen wat zal je geschrokken zijn Clara.
  Van uit heel ver Holland een knuffel voor de schrik en daarna
  Nog.
  Die beren beesten daar schrik je toch ook van zo zie je maar
  Opletten voor beesten ja ze wonen daar maar houd ze in
  De gaten.
  Wat ben je ver cool hoor bij de weg wijzer.
  Knuffels en liefs van Emma

  • Claire 4 augustus 2015 at 00:06

   Ik zou graag een beer een kunstje op de weg zien doen… Helaas zijn ze niet geïnteresseerd in mensen… Een dikke knuf terug!