Montenegro, Via Dinarica

Chillen bij Dom Džambas

31 juli 2016
Dom Dzambas Montenegro

Dag 59: Mojkovac-Dom Džambas

Aantal kilometer: 9,9

Omdat de aanvraag van de permit om de grenzen tussen Montenegro en Albanië over te wandelen een week duurt, moet ik de komende dagen wat langzamer wandelen, anders ben ik daar te vroeg.

Vandaag vertrek ik daarom laat uit Mojkovac (zo eet ik eerst nog een moddervette Burek, na het moddervette omelet een paar uur eerder). Dan wandel ik in rustig tempo, heuvel op, richting de hut.

Mojkovaj uitlopen gaat wat warrig; de gps-track klopt niet helemaal en de markering ontbreekt hier en daar, er is géén gebrek aan begroeiing (enorme bossen met varens) en een deel van de trail heeft wat last van erosie. Oh, en het grootste gevaar zit ‘m in per ongeluk iemands tuin inlopen: dát vinden de honden niet leuk.

Onderweg stop ik om bosbessen te plukken en nog een keer om pauze te houden (zo’n twee kilometer voor de hut is een waterbron).

Rond 15.00 uur kom ik bij de hut aan, waar behalve grazende geiten, niemand is -ik had mijn komst ook niet gemeld-.

Buiten is het relaxed chillen op de bank met uitzicht op Mojkovac en er is een vuurkuil. Alleen water heb ik nog niet kunnen vinden, daar ga ik straks achteraan. Nadat ik uitgechilld ben. 


Dit verhaal gaat verder! Lees ook Chillen bij Dom Dzambas deel 2.

Stage 40 Via Dinarica

Dit is stage 40 van de Via Dinarica. Check deze link voor meer informatie en GPS-tracks.

Bekijk meer foto’s op Instagram.

Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een ijskoude soda pop of een sterke kop koffie.

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken van de Via Dinarica; er kunnen daarom fouten in staan.

You Might Also Like

  • erna van garderen 2 augustus 2016 at 13:48

    Hahaha, mijn vooruitziende blik had het dus juist ingeschat. Maar, ook wel eens lekker, zo’n rustig dagje. Lekker chillen op de alm. Het water was toch in de buurt? Zul je wel vinden..
    Knuf