Oregon, Pacific Crest Trail

De gezusters geven zich niet gemakkelijk

10 augustus 2015
Sisters in Oregon

Wie heeft er niet van de Three Sisters gehoord? Drie hoge, met gletsjers bedekte bergen midden in een vulkanisch landschap in Oregon. Omdat het hier vlak is, sieren de dames al dagen de skyline.

Vannacht heb ik aan de voet van South Sister gekampeerd en vandaag leidt de PCT onderlangs de zusters. Eerst een stuk omhoog door lege zwarte, stenige lavavelden. De trail bestaat uit fijn, stoffig zand wat het lopen zwaar maakt. Bij iedere stap omhoog glij ik een stuk naar beneden; het is net alsof ik een Hollands duin probeer op te lopen.

Rond lunchtijd hangt er een bordje op de trail. Tarzan verzorgt Magic; food, drinks, etc. op de campground een paar minuten verderop. Bij aankomst blijkt het een andere Tarzan dan die in Zuid-Californië (van de sinaasappels en avocado’s) te zijn. Een hotdog, chili, soda, appel en meer later begeef ik mij terug naar de trail.

Nu begint het echte genieten; de trail blijkt milen lang over een adembenemend pad van lavastenen te gaan. Puntige, gemene, stomme, irritante stenen die ik stap voor stap door de afgesleten dunne zolen van mijn trailrunners voel prikken; een urenlange ‘massage’ en training van wilskracht en concentratie om niet te struikelen. Het enige waar ik aan kan denken is mijn eindbestemming van vandaag, waar een douche wacht en een postpakket met daarin nieuwe schoenen.

Het is zo ontzettend mooi hier, maar genieten is het laatste wat lukt. Deze zusters geven zich niet gemakkelijk en wie ze wil zien zal pijn moeten lijden…

You Might Also Like

 • erna van garderen 10 augustus 2015 at 19:08

  Tja, als je veel loopt dan slijten je schoenen, maar wel geweldig dat je dat zo kunt bestellen dat ze op het juiste punt nieuw aangeleverd worden.
  vervelend dat die zusters zo ver weg en zo ongenaakbaar zijn, maar ziet er wel heeeeel mooi uit.
  knuf

  • Claire 13 augustus 2015 at 19:03

   Ja Erna, het was er ook heel mooi, het ‘genieten’ viel even lastig. Maar ik ben nu weer helemaal blij.

 • Emma leenen 11 augustus 2015 at 19:45

  Lieve Claire

  Dacht je niet hebben de zusters dit expres gedaan.
  Lekker in de lava lopen voelden het als lopen op een spijkerbedje.
  Gelukkig heb je andere schoenen besteld zijn ze aangekomen.👠👡👢👞👟
  Knuffel en een dikke💋💋van Emma

  • Claire 13 augustus 2015 at 19:00

   Met mijn nieuwe runners ben ik weer helemaal blij en de lavavelden zijn ver achter mij! 😉