Georgië

De inloopdag: ff 1100 meter klimmen (met ENORME rugzakken)

2 september 2016
Waymarker Svaneti

Dag 2: Laleili-Mazeri

Aantal km: 12,5

Doordat onze gastvrouw 9 uur een mooie tijd voor het serveren van het ontbijt vindt en omdat iedereen nog in de kampeerflow moet komen, vertrekken we pas ruim na 10 uur aan de eerste wandeldag.
Dit is een inloopdag, we beginnen rustig met een kort aantal wandeluren om in de wandelflow te komen.

Het weer is geweldig mooi en daardoor is het al vroeg heet. Dit in combinatie met de ENORME rugzakken en een best wel flinke klim maakt dat we een pittige inloopdag hebben. Ik ben na drie maanden training op de Balkan best fit, maar het gewicht dat ik nu meedraag weegt minimaal vijf kilo meer.

Pffft, het voelt alsof er een elastiek aan mijn tas zit en mij tegenhoudt terwijl ik omhoog probeer te wandelen. Wat een verschil maakt een paar kilo bagage!

Wat ook een verschil maakt is wandelen in een groep. Vertrekken kan natuurlijk pas als iedereen klaar is: ‘jongens, ik moet nog even plassen’ en  ‘O, mijn waterzak is op mysterieuze wijze leeggelopen (om de zak te vullen moet de tas half leeggehaald worden en een liter wat gefilterd worden, waarna eerst de zak en dan de halve inhoud van de tas weer terug ingepakt mag worden)’.

Deze trip is een relaxte vakantie.

Een paar uur later komen we op de pas aan. Het is tijd voor een royale lunch met een uitgebreide keuze aan beleg, dát is een voordeel aan wandelen met een groep (en een ENORME rugtas).

Na de pas is het een korte wandeling naar de bivakplek, vlakbij een koeienpoep-vijver en met geweldige uitzichten op pieken van 3 á 4000 meter die bedekt zijn met gletsjers en de verte is een kam te zien die de grens met Rusland vormt.

We drinken koffie en thee en hangen wat rond. ’s Avonds staat er pasta met zalm, gedroogde groenten en zonnebloempitten in royale hoeveelheden op het menu – bam! Daar gaat 2.5 kilo aan groepsgewicht. 

Iedereen gaat vanavond vroeg naar bed; morgen willen vroeg vertrekken in verband met het warme weer.

Bekijk meer foto’s op Instagram. Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een ijskoude soda pop of een kop sterke koffie. Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken; er kunnen daarom fouten in staan.

You Might Also Like

 • Bea 2 september 2016 at 15:37

  Mooie overgang Claire, op pad met een groep voordat je weer naar het Haarlemse terugkeert. Wat heb jij een prachtige tocht gemaakt zeg, heel bijzonder! Ik verheug me er op om je weer te zien ergens in oktober, want ik ga eerst zelf nog even weg. X

  • Claire 2 september 2016 at 16:18

   Dank je wel Bea, gezellig om weer bij te kletsen. Een dikke x en een fijne vakantie!

 • erna van garderen 2 september 2016 at 15:57

  Wens je veel sterkte. 😯😯😣
  Knuf