Kosovo, Noord-Macedonië, Over de Via Dinarica, Via Dinarica

Via Dinarica: Kosovo en Noord-Macedonië

23 mei 2016
Reiske

Nu ik de tocht over de Dinarica tot in detail heb uitgewerkt ben ik erachter gekomen dat ik nog wat ruimte voor kilometers over heb. Het zit namelijk zo; in Kroatië zijn een paar etappes gemarkeerd als ‘mountainbike route’. Kilometers over asfalt, volop in de zon, midden in de zomer, door dorpjes of langs landbouwgebied, waar bivakkeren lastig is en weinig hotels zijn…

Het klinkt allemaal niet aantrekkelijk en ik ga deze delen daarom niet lopen. Hierdoor is de route 160 kilometer korter. Toevallig kwam in contact met Ricardo van Zbulo! Hij vertelde over een prachtige bergkam op de grens van Kosovo, Noord-Macedonië en Albanië. Ze zijn bezig daar een verlenging van de Via Dinarica uit te zetten en hij is er zeker van dat ik deze bergen niet wil missen.

Wandelen op de grens

Šar, Korab en Bistra, dat zijn klinkende namen! Op Google Earth zijn veel en mooie foto’s van indrukwekkende pieken en groene almen te zien. Daarnaast is de route gemakkelijk te verbinden aan het eerder geplande eindpunt in Albanië. Het eindpunt van mijn tocht over de Via Dinarica verschuift naar de buurt van het meer van Ohrid in Noord-Macedonië en hiermee komt de totale afstand op iets minder dan 1400 kilometer -plus een heleboel hoogtemeters-.

Zodra er meer informatie over dit deel van de Via Dinarica beschikbaar komt laat ik je weten. 😉

Vermaak je in de tussentijd met de informatie hieronder:

National Park MavrovoBalkan Hiking adventure (website + gratis app)
Exploring Shar Mountain (gratis app)

You Might Also Like

 • erna van garderen 23 mei 2016 at 21:48

  Dat lijkt me idd de moeite waard. Wij zijn ooit (voor de oorlogen daar) bij het meer van ohrid geweest. Prachtige route, weliswaar met de auto, maar gigantische mooi om er te komen en te zijn.
  Wanneer ga je precies?
  Weer genieten.
  Knuf

  • Claire 24 mei 2016 at 07:02

   Oh wat leuk om te horen, de foto’s beloven in ieder geval veel goeds . Ik bijna; 1juni. Knuf terug!