Georgië

Dubbel feest in Svaneti

14 september 2016
Mestia Svaneti flowers

‘Lang zal ze leven…’, ik word toegezongen, krijg een Georgisch veldboeket en lichtgewicht kado’tjes (onder andere uit Nederland, vandaar die ENORME rugzakken). Vandaag ben ik jarig en Svaneti is een geweldig mooie plek om 34 jaar te worden!

Reiske Het beste cadeau is een lachende Vera, ze voelt zich vandaag veel beter dan gisteren, yeah! Eten gaat nog even niet, maar drinken lukt wel. Onze chauffeur is een huisvriend van het guesthouse en heeft gisteren gezien hoe rot Vera zich voelde. Hij rijdt ons, voor Georgische begrippen rustig, over de best wel brakke en bochtige weg terug naar Mestia.

De rit van dik twee uur is genoeg voor vandaag. We zouden nog naar Kutaisi door kunnen rijden, maar dat doen we morgen. Joost en Steven gaan op guesthouse-jacht, terwijl ik en de anderen op een terras wat eten (een paar happen kippensoep en wat brood voor de patiëntes, yeah!).

Terwijl Mieke en Vera een middagdutje doen regelen we een taxi voor morgen, gezien de prijs van het korte ritje naar Zhabeshi, vorige week, waren we bang voor de hoofdprijs, maar de eerste chauffeur die ik aanspreek noemt een heel acceptabele prijs. Nu hoeven we in ieder geval niet met een gedeelde minibus te reizen, zitten we ruimer, kunnen we zelf de vertrektijd bepalen en áls het nodig is onderweg stoppen voor frisse lucht – Ha! Alweer een voordeel van met een groep vrienden reizen. Nadat ik de chauffeur een foto van ons guesthouse heb laten zien, hij spreekt alleen Georgisch, en we zijn telefoonnummer hebben genoteerd is de afspraak gemaakt en is het tijd voor een toeristische wandeling.
Tower Mestia
Per toeval wandelen we langs een toren die open is voor publiek. Daar willen we natuurlijk in. Een heleboel steile en vooral niet stevige trappetjes later sta ik met Felix op het dak van het 14de eeuwse bouwwerk. Nouja, eigenlijk staat alleen Felix op het dak. Ik durf natuurlijk niet.
Watchtower Mestia
‘S Avonds genieten we van Georgisch slow slowfood, zoete rode wijn, bier, fris voor de herstellenden en uitzichten op wit besneeuwde bergtoppen.
Mestia
‘Proost! Op de inkopers van het eten’.

‘Proost! Op de Grote Tochtleider’.

‘Proost! Op de échte helden die in de stromende regen eten hebben gekookt’.

‘Proost! Vera, die de rit naar Mestia goed heeft doorstaan’.

‘Proost! Op de jarige’.

‘Proost!’ Op de groep die bést een aardige projectgroep zou zijn’.

‘Proost! Op de bergen!’.

Ik ben finalist in Travelbloggers contest van Balkanvibe.com!

Help mij meer bekendheid aan mijn blog en de Via Dinarica te geven door het artikel te delen, liken of erop reageren. Lees het artikel hier. Op 20 september worden de drie winnaars bekend gemaakt.wp-1466971891210.jpg
Bekijk meer foto’s op Instagram. Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een ijskoude soda pop of een kop sterke koffie. Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken; er kunnen daarom fouten in staan.

You Might Also Like

 • Anjavankesteren 14 september 2016 at 19:08

  Gefeliciteerd!Anja

 • Greet Willems 14 september 2016 at 19:32

  Van harte gefeliciteerd Claire , gelukkig dat de patiënte weer beter is voor jullie !

 • erna van garderen 14 september 2016 at 20:05

  Owowow, nog gefeliciteerd lief. Heb je nog geschreven, maar dat ging weer over heel iets anders. Maar heb wel degelijk aan je gedacht. Je staat nl op mijn kalenders. 😊.
  Fijn dat iedereen weer zo’n beetje is opgeknapt.
  Knuf Knuf (één voor je verjaardag)

 • Roos 14 september 2016 at 20:44

  Oh dat klinkt als een top-verjaardag! Hoera!

 • W. van der Mije 14 september 2016 at 20:57

  Lieve Claire HARTELIJK GEFELICITEERD met je verjaardag. Fijn dat alles goed gaat (met de zieken) en er voor je gezongen is, dan pas voel je je echt jarig. Geniet van de rest van je reis 🎂 💐 💋 groetjes Ben en Willy

  • Claire 15 september 2016 at 08:32

   Dank jullie wel enne ja er is voor mij gezongen 🙂 Een dikke knuffel terug!

 • joep 15 september 2016 at 07:19

  van harte gefeliciteerd

 • anneke 15 september 2016 at 07:43

  Hartelijk gefeliciteerd. Dat er maar veel mooie reizen ( en verslagen) mogen volgen.

  • Claire 15 september 2016 at 08:23

   Dank je wel 🙂

 • Jolanda Denekamp 20 september 2016 at 13:25

  Van harte Claire! En nog veel prachtige (wandel)reizen!

  • Claire 22 september 2016 at 08:57

   Thanks 🙂

 • Yvonne 21 september 2016 at 21:54

  Gaaf! Dit staat bij ons voor volgend jaar op de planning, heb er zo’n zin in. En gefeliciteerd dat je finalist bent in de travelbloggers contest. Het is vandaag de 21ste, dus de uitslag is bekend… ga zo eens kijken of ik kan uitvinden of je gewonnen hebt. 🙂

  • Claire 22 september 2016 at 08:57

   Helaas niet gewonnen, maar meedoen was leuk 🙂 Veel plezier in Georgië!

   • Yvonne 22 september 2016 at 19:54

    Jammer, maar leuk dat je meedeed. Ik geniet in ieder geval enorm van je verhalen, dus ga vooral zo door. 🙂