De woestijn, Pacific Crest Trail

Een dag uit het leven van een woestijnwandelaar

15 mei 2015
Tent zonsondergang californië

6.15 uur
Wakker worden van vogels die fluiten en de zon die op de tent staat. Opstaan, de tent leegmaken, slaapzak- en matje inpakken, water koken voor een mok Starbucks instant vanilla latte (boordevol calorieën), muesli met melkpoeder, gedroogde appeltjes en water mixen. Na het ontbijt tandenpoetsen en de tas verder inpakken. 7.15-11.30 uur
Wandelen, rond 8.30 uur is het tijd om zonnebrand te smeren en mijn zonnebril op te doen. Onderweg opletten waar water is, daar wat drinken en snacken en voldoende water meenemen voor de volgende etappe. Ogen altijd! gericht op het pad en zeker als de zon schijnt, want ieder moment kan er een ratelslang opduiken…

11.30-12.30 uur
Pauze bij een stroompje water, de schoenen en sokken gaan uit om te luchten/drogen. Ik heb 9 mile gewandeld. Het is tijd om te lunchen; noodles, chips, salmon jerky en M&M’s toe. Ondertussen op de kaart kijken, kletsen met anderen of een stukje voor dit blog schrijven.

12.30-15.00 uur
Wandelen (7 mile).

15.00-16.15 uur
Het stroompje op de kaart is de een serieuze rivier; ik neem er een duik in. Eindelijk! Tijdens het opdrogen snacks; M&M’s, gedroogde appeltjes en salmon jerkey.

16.15-18.00 uur
Een koele wandeling van 4 mile door een canyon met geweldige uitzichten. Rond 17.30 uur kijk ik uit naar een kampeerplek. Dit keer duurt het even voordat ik een geschikte, maar heel mooie plek zie.

18.00-19.00 uur
Wandelkleding en slaapzak laten luchten en drogen en de tent opzetten en inrichten. Mijzelf opfrissen en ondertussen eten koken. Dit keer is het verrassingspasta met gedroogde broccoli en boontjes uit de hikerbox en daarbij wat tonijn.

19.00 uur
Eten in bed en ondertussen naar de route van morgen kijken; na 5 mile kan ik weer badderen in de rivier. En overmorgen, over 40 mile, een pitstop aan de highway met McDonald’s en een klein winkeltje waar ik eten kan kopen… Ebook lezen. Onder het tjirpen van de krekels val ik in slaap.

You Might Also Like

 • Bas 15 mei 2015 at 09:54

  Ondanks de 32 km klinkt het lekker relaxt! Ook een mooie foto!

  • Claire 15 mei 2015 at 17:41

   Hoi Bas, dat klopt zijn inderdaad grote afstanden die ik afleg op de best relaxte manier… Ik denk dat het ook komt doordat het pad niet heel erg ’technisch’ is; stijgen en dalen gaat geleidelijk, de route is goed gemarkeerd en onderhouden.

 • Bea 15 mei 2015 at 13:33

  Wat een superreis Claire! In de film Wild kreeg je veel flashbacks te zien van haar leven voor de wandeling. Werkt dit ook zo voor jou, of is het alleen maar genieten geblazen van de prachtige natuur en de Amerikaanse cultuur? Het is bijzonder te lezen hoe rustig alles verloopt en dat er overal mensen zijn die wandelaars bijstaan.
  Hier alles oppietoppie! Volgend weekend verjaardag van Erna vieren en dan heerlijk naar Naxos. Liefs Bea

  • Claire 15 mei 2015 at 17:27

   Ha Bea! Weinig flashbacks hier. Ik ben vooral bezig met het hier en nu, waar slaap ik vanavond? Waar is water? Als ik het bont maak, denk ik aan ‘morgen’ of het stadje over een paar dagen. Dat is heel erg relaxed!
   Maar goed ik ben geen ‘Cheryl Strayed’…

   Fijne vooruitzichten een feestje en Griekenland; gegrilde vis, groenten, zon en zee. Geniet ervan!

 • emma leenen 15 mei 2015 at 20:47

  Ha claire wat een strak programma vooral in de ochtend en avond.
  dat is niet even lekker uitslapen en na zo dag val je als een blok in slaap.
  wat een afstanden maak je.
  wel fijn dat er aardige mannen met je mee lopen.
  Misschien een idee dat er een met vlaggetje als 1e voorop loopt om de mannen
  bij te houden.
  vanmiddag heb ik op mijn werk een lipdub gemaakt dat was wel lachen met
  elkaar in 4 ruimtes in elkaar in lopend zijn er opnames gemaakt.
  Ik had net nog binnenpretje het is wel veel verkleden in een korte tijd met andere
  pruiken en gekkigheid erbij.
  liefs van emma

  • Claire 15 mei 2015 at 23:34

   O een lipdub; da’s leuk! Ja het programma is gevuld. Als het echt heel warm is neem ik in de middag tussen 13 en 16 uur een laaaange pauze. Dan wat minder mile per dag. Anderen doen er overigens 25-30 per dag. Pffft

 • erna van garderen 15 mei 2015 at 22:05

  Helemaal alleen gelopen? En dan ook alleen overnachten? Is dat niet erg spannend? Maar ’s morgens zo vroeg opstaan geeft de tijd om lekker relaxed te lopen. Je loopt ok al behoorlijke afstanden. :-). En dan ‘savonds lekker relaxed in slaap vallen.
  Geniet van alles.
  knuf

  • Claire 15 mei 2015 at 23:31

   Alleen lopen vind ik heel fijn, lekker m’n eigen tempo. Met alleen kamperen heb ik geen probleem, zolang het maar buiten de bewoonde wereld is. Andere wandelaars onderweg en in de stadjes is wel reuze- gezellig 🙂

 • Brenda 15 mei 2015 at 22:18

  Hi claire, wat leuk zo’n inkijk in je ritme!
  Pittige dag hoor, maar het lijkt je goed af te gaan.
  Hier bezig met de trouwperikelen, deze week een heuse trouwjurk gekocht, Hihi, tja, net als jij: als je iets doet, moet je het wel goed doen!
  Veel plezier! Xxx

  • Claire 15 mei 2015 at 23:36

   Oohh wat leuk Brenda. Het lijkt mij lastig een trouwjurk te kiezen, moet natuurlijk DE jurk zijn 😉 Veel plezier met de voorbereidingen!

 • bericht van iris en brenda 19 mei 2015 at 13:41

  lieve claire, dit is een berichtje van Iris
  ik moest aan je denken vandaag. ik mis je knuffels.
  ik vertelde dit ook aan mijn zus, veel gepraat over jou met mijn zus.
  ik ga 5 juni beginnen op de vrijdagochtend bij Karin. deze week afscheid van Ben. ik heb er wel zin in.
  ik heb samen met mijn zus en moeder hele leuke kleding gekocht, en ik mijn moeder zegt: draag het maar lekker!
  zondag ga ik lekker bowlen met de vrienden!
  en vandaag ga ik naar school.
  ik denk heel veel aan jou, en ook aan mijn collega’s.
  ik heb lol met brenda! nu is brenda mijn contactpersoon, en dat is beetje vreemd, want jij was het eerst. en nu moet ik nog beetje wennen.
  veel plezier met wandelen en uitkijken voor de slangen, brrrrrrrrr!
  knuffel van Iris ( en natuurlijk ook van Brenda)

 • Claire 20 mei 2015 at 01:16

  Lieve Iris, wat leuk om van je te horen! Ik mis jou ook en je lekkere knuffels! xxx terug!
  Vandaag heb ik vrij; ik heb net een hamburger en 2 ijsjes gegeten en ik heb gezwommen. Het is hier heel warm.

  Wat leuk dat je ook op vrijdag naar De Baan gaat. Het zijn veel nieuwe dingen voor je, maar je went er vast wel aan 🙂

  Geef je Brenda zo een lekkere knuffel? Heel veel groetjes en liefs van Claire