De woestijn, Pacific Crest Trail

Een dagje OV… dacht ik…

21 mei 2015
Highway in de buurt van Mojave

Op de camping van Acton besluit ik een deel van de PCT over te slaan. De komende 125 mile zijn niet bijzonder mooi, maar wel bijzonder uitdagend. Eerst is er een grote omleiding omdat er een paar jaar geleden brand is geweest. De natuur moet herstellen en na de brand groeit er Poodle Dog Bush. Dit is een onkruid dat qua uiterlijk en geur op wiet lijkt en bij aanraking een allergische reactie geeft. Daarna volgen er waterloze stukken met meer dan 20 mile geen water. De Mojave-woestijn is heet en droog; wat heel veel liters water en wandelen in het donker betekent. Ik heb eerder al vijf/zes liter water meegesjouwd en daar werd ik niet echt blij van.

Daarnaast gaat deel van de trail over het afgesloten Los Angeles aquaduct, je hoort water stromen, maar kunt er niet bij. Ik stel mij dit voor als een soort van marteling…

Vanaf de camping in Acton kan ik met het OV om het gebied heenreizen. Ik krijg een lift naar het station 9 mile verder, vanwaar ik de trein naar Lancaster neem. De trein sluit aan op de bus naar Mojave, waar ik een pakket met mijn nieuwe tent op wil halen, boodschappen kan doen en vanavond weer verder met de bus kan reizen. Vanuit de bus zie ik de windmolenparken, Joshua trees, gestrande treinen en vooral een leeg en heet landschap aan mij voorbijtrekken.

Alweer van die lieve Angels!

Helaas strand ik in Mojave: mijn pakket is er niet. Bij het postkantoor spreekt een potige dame mij aan. ‘Jetta Blue’, ze heeft een brakke, oude, blauwe Volkswagen Jetta, en heeft een maand vrij genomen om de hikers te helpen. Samen met haar hond brengt ze mij naar het motel waar alle hikers logeren. Morgenochtend is mijn pakket er -als het goed is- en in de tussentijd vermaak ik mij met de andere hikers, eten en boodschappen doen in het ietwat ‘bijzondere’ stadje Mojave.

Terwijl ik dit blog type wordt ik gebeld door de receptie van het motel. De meneer van het postoffice heeft gebeld: mijn pakket, met een nieuwe tent erin, is er! – Only in America!

You Might Also Like

 • Roos 21 mei 2015 at 04:54

  Een nieuwe tent? Is je eerste nu al kapot?
  Heel leuk trouwens om al je verhalen te lezen!

  • Claire 21 mei 2015 at 06:31

   Ja, nu al een nieuwe tent. Over de andere Ben ik op z’n aardigst ontevreden… Binnenkort Ben ik in de Sierra’s en een goede, betrouwbare tent is dan wel fijn. De komende tijd maar weer extra uit de hikerbox eten na deze aankoop..
   Voordeel is dat ik steeds meet undercover als Europeaan gaan met de Amerikaanse tent en hippe shorts enzo 😉

 • joep 21 mei 2015 at 07:01

  Dat wordt gezellig kamperen !!!!!!!!!!!!!!!
  Op de disco Eksjun gaat alles goed.
  Goeie reis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Claire 21 mei 2015 at 15:05

   Ja Joep het is ook nog eens een mooie, groene tent; heel erg hip 🙂 Ik zal er binnenkort een foto van plaatsen.
   Veel plezier vrijdag en doe iedereen naar de groeten. Liefs van Claire

 • Erik 21 mei 2015 at 07:17

  He Clair!

  Superstoer hoor allemaal en leuk geschreven, ik volg je trouw 🙂 Hoe gaat het fysiek?

  Groeten,

  Erik

  • Claire 21 mei 2015 at 15:10

   Dag Erik, leuk om te horen dat je mij volgt. Fysiek gaat het goed. Ik maak geen al te lange dagen en als ik pijn vol dan stop ik met wandelen. Ik begin wel kilo’s af te vallen, maar dat kan geen kwaad met mijn ‘goddelijk bourgondische lichaam’ 😉 en de permanente witte ‘zonnebril’ begint al vorm te krijgen, dat is wat minder charmant. Iemand tips? Saar misschien na de maand in winters Scandinavië?

   • liesbeth 4 juni 2015 at 11:12

    cool kunnen we samen de witte zonnebrillen meisjes zijn!

 • erna van garderen 21 mei 2015 at 18:19

  Zo te lezen is het maar goed dat je dat stuk gehiked bent. Lijkt me wel heel saai en naar. Je nieuwe tent us er dus toch. Zelfde type of ??? En jouw “goddelijke” lijf blijft gewoon zo. 🙂 maar dat afvallen is idd een toch wel prettige bijkomstigheid.
  Die eitte zonnebril? Zorg dat het een trent wordt. Hahahaha. Zit weer even in Heemstede. Maar gasn di.dag al weer terug.
  wordt daar toch echt wel steeds meer mijn
  stek.
  loop ze maar weer verder. Nog steeds “eifersüchtich” 🙂
  Knuf

  • Claire 21 mei 2015 at 22:07

   Ha die Erna, iedere dag een beetje beter en je in de tussentijd door Otto laten verzorgen 😉 Het komt heus wel goed met je!
   De nieuwe tent is ook een nieuw Amerikaans model. Ik zal binnenkort een foto van de Big, Fancy Agnes plaatsen.

 • Bea 30 mei 2015 at 16:59

  Ha die Claire,

  Berichtje uit Naxos. Eindelijk mooi weer hier. Na twee dagen reizen vanwege het onwel worden van een passagier werd een noodlanding gemaakt op Zagreb, waardoor we na 8 uur vertraging op Mykanos aankwamen. Het vliegtuig moest eerst nog wel negen rondjes rond het eiland vliegen omdat er stenen op de landingsbaan lagen. Hierdoor was de boot toen al weg! Maar het gaf niet hoor. We willen allemaal geholpen worden in een noodsituatie en een nachtje op Mykanos is helemaal niet verkeerd. De volgende dag (dinsdag) kwamen we om 17.00 uur aan bij het hotel. Met onweer en regen werden we verwelkomt. Nu, zaterdag is het prachtig weer en dat blijft zo. We hebben al veel van het eiland gezien en morgen gaan we een dagje bakken. Hoe is het met jou daar? Lieve knuffel Bea

  • Claire 4 juni 2015 at 02:34

   Hoi Bea, wat een ‘avonturen’ in dat vliegtuig. Het lijkt mij heerlijk om in Griekenland op het strand te liggen (en te eten)… Geniet ervan! Dikke knuf van mij xxx

 • Daan 2 juni 2015 at 08:53

  Hallo Claire,
  Wat ben je geweldige trip aan het maken zeg!!!
  hoe heb jij een visum kunnen regelen voor een half jaar?
  Ik wil volgend jaar ook de PCT gaan lopen maar weet niet precies hoe ik een visum voor en half jaar kan aanvragen.
  Nog veel plezier daar!
  Mvg,
  Daan

  • Claire 4 juni 2015 at 14:00

   Dag Daan, op het forum http://www.allesamerika.nl staat veel informatie over het regelen van het visum. Het vraagt wat voorbereiding, maar ik heb het gewoon gekregen. Laat je niet bang maken door alle mensen die het visum niet hebben gekregen. Succes!

 • erna van garderen 3 juni 2015 at 08:58

  Ben je verdwaald?? Horen niets meer.

  • Claire 4 juni 2015 at 02:36

   Haha, nee verdwalen is hier moeilijk. Ik had alleen wat vertraging. Daarover later meer…