De woestijn, Pacific Crest Trail

Going Dutch

30 april 2015
Warner Springs PCT Californië

In het gehucht Warner Springs is voor hikers weinig te vinden. Daarom ontvangen de inwoners sinds vier jaar PCT’ers in hun community center. Hier kan tegen een vergoeding gedoucht en gegeten worden. Ook is er een klein winkeltje. De winst wordt in voorzieningen voor hikers én in het gebouw gestoken. Na een uitgebreid ontbijt met vers fruit, Amerikaanse (slappe/ranzige) koffie en homemade cookies kreeg ik een handdoek en washandje in mijn handen geduwd met het advies snel te douchen nu het water nog warm is.

In de hemelse buitendouche en keur aan (achtergelaten) shampoos en andere smeersels.

…Maar het leukste onderdeel moest nog komen…

Veel wandelaars sturen, per post, pakketten met eten naar zichzelf en veel wandelaars nemen veel meer gewicht mee dan ze, prettig, kunnen dragen. Overbodige spullen en eten worden daarom achtergelaten in een ‘hikerbox’, waaruit andere wandelaars weer spullen kunnen pakken.

Mijn score: 4 mueslirepen, poedermelk en muesli voor 2x ontbijt, 2 lichtgewicht haringen, en repareerding voor mijn bijna-stukke tentstok, 2 gevriesdroogde maaltijden en een pakje zalm voor de lunch. Dat is ongeveer wat er op mijn ‘boodschappenlijstje’ stond.

Zoals je zult begrijpen kan ik niet wachten tot het volgende stop en de volgende hikerbox!

You Might Also Like

 • erna van garderen 30 april 2015 at 12:39

  Zo hou je nog geld over. Blijf zuinig inkopen. Hahaha

 • Bas 30 april 2015 at 12:46

  Goed bezig! Dat wordt een goedkoop reisje 😉 Hoop wel voor je dat je niet meer reparatiesetjes voor je tent nodig zal hebben!

  • Claire 30 april 2015 at 12:54

   Ha Bas, die boxen zijn echt heel leuk er liggen veel bruikbare dingen in en dat is toch zonde om te laten liggen?!

   Met de tentstok ben ik niet zo blij, maar het is een nieuwe tent en valt vast onder de garantie, daar komt wel een oplossing voor…

 • Liesbeth 30 april 2015 at 14:00

  Go Clairetje!
  Kus nu je weer lekker schoon bent!

 • Roos 30 april 2015 at 17:41

  Heb je ook het adres van een van de volgende plaatsen waar je komt? Dan kunnen we je een kaartje sturen! Of een leuke verrassing voor onderweg!

  • Claire 30 april 2015 at 22:55

   Hoi Roos, op zich kan het wel een pakketje sturen… maar
   1. het is heel erg prijzig vanuit Europa
   2. De post is niet betrouwbaar iv.m. douane
   3. Mijn planning is niet echt een planning; hooguit 2 weken vooruit. Dat komt omdat er bijvoorbeeld delen i.v.m. brandgevaar worden afgesloten of omdat ik geen zin heb om 8 liter water te sjouwen (i.v.m. de droogte).

   Wel een lief idee! 🙂

 • Saar 30 april 2015 at 19:16

  Hee dat douchen lukt daar nog behoorlijk vaak zeg 😉
  Klinkt echt prima, die hikerbox! Vooral handig ook als er geen winkeltje in de buurt is! Fijne volgende etappe met deze score !

  • Claire 30 april 2015 at 22:57

   Ja Saar, die hikerboxen zijn echt cool. Vandaag heb ik rustdag (zero-day) en de hikerbox op de camping geordend en er natuurlijk in geshopt 😉

  • Claire 30 april 2015 at 22:58

   Enne; dat douchen is echt nodig, want het is hier zoooo ontzettend stoffig, zoals ik al schreef ‘Floddertje is onder de indruk’.