Chili, Zuid-Amerika

GPT12 Río Rahue: Beesten! Overal beesten!

4 januari 2018

Zzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz. Er vliegt een Tábano, een daas, om mij heen. Hij kan ieder moment landen en hap! een stuk uit mij bijten. Tábano achtervolgt mij al heel lang, hij heeft wat Tábano-vrienden uitgenodigd.

Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz. Er vliegen meerdere Tábano’s om mij heen. Ze zijn gek op warmte, vocht, donkere kleuren en zwaaiende lichaamsdelen. ’s Ochtends heb ik niet zoveel last van ze. Maar ’s middags:

ahhhhhhh!

Terwijl ik stil sta om een foto te maken: Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz.

Terwijl ik op de GPS en Locus de route controleer: Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz.

Terwijl ik mijn waterfles vul: Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz.

Terwijl ik door een moeras worstel: Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz.

Moeras GPT

Het moeras.

Ze bijten gewoon door mijn kleding heen. Felgekleurd of donker het maakt niet uit. Als er op een plek op mijn lichaam een aanval is gedaan, volgen er meerdere aanvallen op dezelfde plek; een soort Tábano-hotspot.

De afgelopen dagen was het een schouder de hotspot Nu is het een plek achter mijn oor. Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz (een Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz leuke Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz oefening Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz in Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz concentratie Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz).

Terwijl ik pauzeer en gewóón even een half uur in de schaduw wil liggen: Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz.

Terwijl ik boodschap #1 of #2 doe: Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz.

Terwijl ik geconcentreerd een rivier doorsteek: Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz.

Terwijl ik een eindeloze, knie-onvriendelijke afdaling over een niet-pad maak: Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzzz.

Geen middel schijnt te helpen. Ik probeer mij bij waterbronnen zoveel mogelijk af te spoelen: om af te koelen en iets frisser te ruiken.

De meest werkzame tactiek tot nu toe is stilstaan, wachten tot Tábano een hapje Clara wil nemen en ‘m dan, bij voorkeur met één klap uit te schakelen. Dit herhalen bij zijn Tábano-vrienden, verder lopen en niet veel later bovenstaande herhalen.

Zzzzzzz Zzzzzzz Zzzzzz

Ahhhhhhh!

Reiske GPT

Río Rahue: de route

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Río Rahue Greater Patagonian Trail   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Río Rahue GPS

Op Wikiexplora lees je meer over de GPT.

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier?

Wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon in Patagonië: er kunnen fouten in staan. De internetverbinding is ‘op goed geluk’.

You Might Also Like

 • Liesbeth 4 januari 2018 at 21:23

  Arme jij. Takke beesten!

  • Claire 4 januari 2018 at 22:07

   Rond maart schijnt het gedaan te zijn met de Tábano’s. 😶🙄

   • Liesbeth 4 januari 2018 at 23:41

    Das fijn dus als je naar huis gaat zijn ze weg

    • Claire 4 januari 2018 at 23:54

     Pcies! 😶

 • Erna van Garderen 4 januari 2018 at 23:35

  Verschrikkelijk. Als ik ergens een hekel aan heb, dan ….
  Nog 2 maanden dus.😯😣
  Sterkte en knuf

  • Claire 4 januari 2018 at 23:56

   Couleur locale…

 • Emma 5 januari 2018 at 20:38

  O wat erg Claire rot beesten Tabano,s zijn dat bruine plekken op je lichaam als de zzzzzz geprikt hebben.Misschien helpt een spray van een of ander Citroën of iets waar ze de geur niet lekker van vinden.
  Klamboe gaas of zo nou zet hem op het ziet er zo mooi uit het landschap in dit gebied.💋Emma

  • Claire 5 januari 2018 at 21:03

   Helaas. Niets. Helpt. Behalve stilzitten en ze uitschakelen. Ben er inmiddels ervaren in 💪