Chili, Zuid-Amerika

GPT33 Puerto Ibañez: een soort van marathon

29 november 2017

Terwijl ik de doorgaande weg van Puerto Ibañez verlaat stopt er een auto, ‘waar ga je naartoe?’, vraagt Don Lorenzo. Ik het leg het hem uit en ik mag een paar kilometer met hem meerijden.

Zodra ik uit zijn auto ben gestapt en een paar stappen heb gelopen, stopt er een volgende auto. Het zijn Justín en zijn maat. Ze rijden in een brakke pick-up met de stereo op stand ‘disco’. We crossen richting het volgende kruispunt, waar onze wegen weer scheiden.

Roadside religion

Geloof langs de weg.

Vanaf nu blijkt het gedaan met het verkeer. Ik loop over een lege weg door een canyon. Deze route is zo slecht nog niet. Zo af en toe is er een puesto, een huis of een ander bouwwerk.

Er zijn grazende koeien, schapen en er lopen paarden rond.

Horse Chile

Team Clara-Bella!

Aan het einde van de middag verruil ik de weg voor een wandelpad. Ik wil hier ergens kamperen, maar kan geen fijne bivakplek vinden. Het weer is veranderd van ‘somber’ naar ‘zonnig’, maar het waait hard. Ik besluit door te lopen naar Villa Castillo, daar zijn een camping en een hostel.

De avondwandeling blijkt een mooie wandeling te zijn, met uitzichten op de bergen van Cerro Castillo, waar de volgende etappe doorheen loopt. Er ligt best wel veel sneeuw en ik vraag mij af of ze wandelbaar zijn.

Rond 20.00 uur bereik ik het dorp. Na bijna 37 kilometer lopen doen mijn voeten pijn en ben ik best moe. In het dorp kom ik één van de wandelaars tegen, die ik eerder in park Tamango heb ontmoet, en terwijl we naar het hostel lopen vertelt hij over de route die ik wil lopen – daar komt hij nét van terug. Ja, er ligt sneeuw in Cerro Castillo maar de route is prima te doen. Ha!

Greater Patagonian Trail 33 (GPT33): Puerto Ibañez

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Puerto Ibañez 2   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Puerto Ibañez GPS

Puerto Ibañez 1   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Puerto Ibañez GPS

Op Wikiexplora lees je meer over de GPT en kun je de meest recente informatie vinden.

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier?

Wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon in Patagonië: er kunnen fouten in staan. De internetverbinding is ‘op goed geluk’.

You Might Also Like

 • Cor Speelman 30 november 2017 at 07:08

  Altijd al stiekem gedacht dat jij een paardenmeisje bent.
  Je haar zat zeker in een paardenstaart?

  • Claire 30 november 2017 at 13:19

   Ah, dus dát is het!?!

 • Erna 30 november 2017 at 10:52

  Hahaha, cor. Is wel zo leuk, zo’n gezellige begeleiding.

 • Emma 8 december 2017 at 20:24

  Jammer dat je geen paardekorrels bij je hebt of een appel voor dat paard.eeeeeeeee geen spijt van een paard rijles genomen te hebben.El Chica in galop.☺

  • Claire 10 december 2017 at 19:50

   Paard had interesse in het zout op mijn wandelstokken; geen appel nodig!