Chili, Zuid-Amerika

GPT6 Volcán Descabezado / Sendero del Cóndor (1)

23 januari 2018

De bus richting Altos de Lircay zit vol jongeren die kampeerspullen, eten en drank bij zich hebben. Het is weekend én vacanciones in Chili en de bus is onderweg naar een nationaal park. Tsja, wat had ik anders kunnen verwachten? Bij de parkreceptie mag ik de medewerker over mijn plannen vertellen, ze spreekt Engels dus het gesprek verloopt gemakkelijk. Het blijkt dat ik de Sendero del Cóndor ga lopen.

In het park mag alleen op de campings gebivakkeerd worden, de eerstvolgende camping is eigenlijk vol… maar El Jefe geeft mij toestemming om er toch te kamperen.

De camping blijkt inderdaad vol te zijn, bijna zo vol als een festivalterrein. Terwijl ik met de beheerder praat, nodigen twee andere wandelaars mij uit om een plek met hen te delen. Ah, wat lief! Ze hebben de laatste vlakke plek gevonden onder het afdak boven een picknicktafel, het is een soort veranda.

Een tent opzetten is niet nodig met het warme weer en ik besluit te cowgirl-kamperen – het is een concept dat de mensen hier niet kennen en levert vragen op als ‘heb je geen tent?’ en ‘is dat niet véél te koud?’. Met het overvolle kampeerterrein komt er sowieso weinig van slapen. Ik heb een gezellige avond, maar oei… wat kunnen mensen luid zijn…

Zodra het de volgende ochtend licht is, vertrek ik van het festivalterrein.

Sendero Cóndor

Rust! Na een feestelijke nacht.

Er is een afdaling naar een breed rivierdal en daarna volgt er een warme en eindeloze klim – gelukkig mét uitzicht.

Sendero del Cóndor Altos LircayOmdat het vanmiddag volgens de weersvoorspelling kan gaan onweren, loop ik met gepaste haast. De lucht begint inderdaad aan het einde van de ochtend te betrekken.

Sendero CóndorIk lunch snel en loop dan de laatste kilometers naar het doel van vandaag; termas de Blanquillo – verder lopen en hoger en minder beschut bivakkeren lijkt mij met deze voorspelling onverstandig.

Descabezado Cóndor SenderoDe termas blijken, met een stroom lauwwarm water, tegen te vallen. De bivakplek is mooi, maar onbeschut. Ik doe het er maar mee en hoop op niet al te onstuimig weer.

Het onweer blijkt mee te vallen; er zijn ’s avonds alléén in de verte, aan de andere kant van de vulkaan (3900meter hoog) wat bliksemflitsen te zien.

Descabezado

Sendero del Cóndor

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

El Sendero del Condor Trail   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Sendero del Cóndor

Op Wikiexplora lees je meer over de GPT en hier lees je meer over de Sendero del Cóndor.

Zomer 2018: Tour de Monte Rosa!

Deze zomer begeleid ik een geweldig mooie huttentocht voor Spring Reizen: de Tour de Monte Rosa in Zwitserland en Italië (uitzichten op de Matterhorn, romantische dorpjes, goed eten en met een beetje geluk de bekende Europaweg). Is deze uitdagende tocht iets te uitdagend voor je? Bekijk hier de andere, best-wel-stoere-en-vooral-mooie-en-gezellige reizen voor en door 25- tot 40 jarigen.

Spring Reizen

Foto: Spring Reizen/Niels Winkel

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier?
Wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon in Patagonië: er kunnen fouten in staan. De internetverbinding is ‘op goed geluk’.

You Might Also Like

 • Marie-Jose 23 januari 2018 at 14:27

  Prachtige fotos weer. Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd wat zo lang alleen reizen met je doet. Krijg je meer rust en balans, ben je meer in je element, ben je blij om mensen te zien of ben je juist blij als je weer in je uppie bent? Word je er juist socialer of minder sociaal van? Heb je er wel eens genoeg van / dat t sleur wordt? (Vaker gelezen bij Lange afstandfietsers) Ga je bepaalde dingen missen?
  Als je alleen reist geniet je volgens mij intenser. Vervelend lijkt me dat je soms om moet draaien of dingen niet doet omdat je alleen bent en niet met iemand kunt overleggen. Maar ik kan me zo voorstelllen dat je je daarvoor in de plaats enorm bevoorrecht voelt om dit te mogen/kunnen doen.

  • Claire 26 januari 2018 at 14:47

   Ha, dat zijn interessante vragen waar geen kort antwoord op is 😀. Ik ga er een blog over schrijven – even geduld.

 • Emma 23 januari 2018 at 20:51

  Jammer de sterren kijker ⭐🌟🌟🌟⭐van zus is in Holland korte nacht voor je geweest
  Clara in de buiten lucht.
  Heb je ook oor doppen 🎧 bij je en slim om weer vroeg op pad te gaan.Kus 💋Emma

  • Claire 26 januari 2018 at 15:20

   Vroeg opstaan is lastig, maar ’s middags is het zo ontzettend warm -pffft. Knuffel terug!

 • Biking Banker 23 januari 2018 at 21:45

  Foto van (volle) festival terrein! 😛
  Leuk als afwisseling op de prachtige (eenzame) natuurfoto’s..
  Lijkt erop dat je andere camera instellingen hanteert (mooi!) of is het ’t wolkenspel met de ’tinnen’ uitstraling?
  Eens met vragen MJ (blog = remedie tegen eenzaamheid, toch?).

  • Claire 26 januari 2018 at 14:53

   Foto’s maak ik ontechnisch met de camera op m’n Motorola telefoon sinds de fotocamera in een rivier heeft gezwommen – het enige wat ik doe ik richten en ’touchen’ 😀
   Kom later op de vraag van MJ terug, ga er een blog over schrijven 😉