Europa, Las Alpujarras, Spanje

GR7 van Bubíon naar Busquístar

6 oktober 2016

Na een Spaans ontbijt met café con leche en vers brood met verse tomaten vertrekken we zonder Arno voor een wandeltocht van 15 kilometer. Arno voelt zich, net als gisteren, niet lekker en reist met de bus naar het volgende hostel, waar we hem vanavond weer ontmoeten.

Wij wandelen door een canyon omlaag en aan de andere kant van de canyon weer omhoog, door een dorp met doolhofstraten, langs boomgaarden en over stoffige paden naar het dorp Portugos.

Hiking GR7 Spain
In Portugos drinken we koele drankjes en/of sterke koffie (inclusief tapa) op en terras, waarna we de laatste paar kilometer naar Busquístar lopen.

Het landschap is hier lastig te fotograferen, maar iedereen is het er overeens; ‘het is hier mooier dan verwacht’.

Alpujarras
Op het dak van het sjieke Casa Sonia drinken we ijskoude biertjes onder het genot van viersterren-uitzichten. Joran vind zijn tas veel te zwaar en ik mag de inhoud van commentaar voorzien. Uit zijn tas, en plein public, komen veel nuttige, maar voor deze tocht niet persé nodige spullen. Heb je dit écht nodig? Is een backup voor een backup niet wat veel? Wat is het ergste dat kan gebeuren als je dit item niet bij je hebt? Ieder item wordt doorgenomen en de rest van de groep kijkt en luistert mee. Het is best stoer van Joran dat iedereen mee mag kijken!

Busquistar
Busquístar is een stil en romantisch dorp met nauwe straten, wit gekalkte huizen en kleurrijke bloemen. Ik zwerf er wat rond om foto’s te maken.

BusquistarSonia serveert ’s avonds een huisgemaakt diner, inclusief rode wijn en postre. Ondertussen vertellen Marleen en ik over de dag van morgen; hoeveel kilometer gaan we lopen en hoe ziet de tocht er globaal uit? Hoe laat ontbijten we en meer van dat soort dingen. Reizen met een groep vraagt nu eenmaal wat afstemming. Ook zijn we benieuwd of iedereen het naar zijn zin heeft. Dan is het tijd om te relaxen. En de overdadige maaltijd te verteren.

Spring Reizen

Wil je zelf een keer met Spring mee op reis  (of weekend)? Of wil je als vrijwillig reisbegeleider op stap? Check dan deze link.

Bekijk meer foto’s op Instagram. Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een kop sterke koffie. Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken; er kunnen daarom fouten in staan.

Busquístar Alpujarras

You Might Also Like