Europa, Las Alpujarras, Spanje

GR7 van Busquístar naar Trevélez

8 oktober 2016

Het ontbijt is vanochtend Spaans+, met sterke koffie, verse ham (van de poot), kaas en brood en nog meer sterke koffie. Bij Sonia is alles tot in detail verzorgt, haar Casa zou niet misstaan in een woonblad. Wat Spring betreft verblijven we deze week in luxe accommodaties.Arno voelt zich nog steeds niet fit en neemt ook vandaag de bus naar het volgende hostel. De weer-app geeft, net als gisteren en eergisteren, 20 graden en zon aan, maar het voelt al snel véél warmer.

GR7We wandelen langs olijfvelden en door dorre bossen, er zijn uitzichten over de vallei en op de kale, droge bergen van de Sierra Nevada, waar de Alpujarras tegenaan schuurt.

GR7 SpainClemens heeft best wel grote blaren op zijn voeten en wandelt traag, maar gestaag (en vrolijk) door. De groep gaat voorop en wacht af en toe, hij en ik komen erachteraan. Zoals hij later zegt ‘je hebt genoeg tijd gehad om foto’s voor je blog te maken’.

Na een afdaling in een best wel droge canyon, lunchen we in de schaduw. Hierna volgen de laatste kilometers naar het dorp Trevélez. Het is hier minder droog en langs het pad staan eindeloos veel bramenstruiken met eindeloos meer zoete bramen eraan. Yumyum!

GR7 trail to TrevelezDan volgt een afdaling door het witte dorp, met de bekende doolhofstraten, naar het hostal. Marleen, die de reservering heeft geregeld, kreeg met deze eigenaren lastig contact en alleen zéér korte antwoorden op haar e-mails. Onze komst blijkt een verrassing en het bejaarde echtpaar spreekt alleen Spaans. Met veel geduld, wat raden van woorden en Google komt het allemaal goed: er is in het brandschone hostal plek voor 13 stoffige +1 niet fitte wandelaars en bij het buurcafé zijn we vanavond welkom voor een geïmproviseerd 3-gangendiner.

Morgen blijven we hier, want het is tijd voor een ‘rustdag’, wie zin heeft maakt een korte dagwandeling naar een nabijgelegen top, anderen drinken uitgebreid koffie op het terras. Dit is tenslotte een wandelreis en geen tru-hike.

Flowers GR7

Spring Reizen

Ben je tussen de 25 en 40 jaar en wil je zelf een keer met Spring mee op reis (of weekend)? Of wil je als vrijwillig reisbegeleider op stap? Check dan deze link.

Bekijk meer foto’s op InstagramHeb je iets aan deze informatie? Lees je mijn verhalen met plezier? Trakteer mij op een kop sterke koffie.

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken; er kunnen daarom fouten in staan.

You Might Also Like