Europa, Las Alpujarras, Spanje

GR7 van Cádiar naar Yegen

15 oktober 2016
GR7 Yegen

In het sjieke Alquería de Morayma wacht ons een Spaans++ feest-ontbijt: café con leche, toast met tomaten, huisgemaakte jam, kaas en vers gesneden jamon en fruit. Op zo’n ontbijt moet het lukken om een flinke wandeltocht -de langste van deze week- te maken.

We nemen afscheid van Clemens, Arno en Michiel; maar niet voor lang. Zij nemen de bus naar een dorp verderop, waar we ze vanmiddag ontmoeten. Zo kunnen ze een deel van de tocht meelopen.

Ook vandaag geeft de wetter-app 20 graden. Doordat we met een groep zijn en te gast in hotels (inclusief Spaans ritme) lukt het niet om voor 9 uur te vertrekken en dat is een beetje jammer, want óók vandaag voelt het al snel veel warmer aan de 20 graden. Langzaam wandelen we omhoog; eerst via de koele straten in Cádiar, dan door olijf- en groentevelden naar Bèrchules. Daar is het tijd voor een café-break, op het terras bij de kerk. De lokale hangjeugd(+) zorgt voor entertainment in de vorm van een autoradio met hippe muziek uit de jaren ’80.
Hiking GR7 Berchulés
Direct na het dorp wandelen we weer door de olijfvelden, een canyon en een verlaten bos, dit is wat het wandelen van de GR7 ook zo leuk maakt; de bewoonde wereld wisselt snel af met de natuur en er zit veel afwisseling in de landschappen onderweg.
GR7 Berchulés

Mecina-Bombarón

In het volgende dorp ontmoeten we de drie mannen voor het laatste deel van de wandeling. Nu we eindelijk als groep compleet en aan de wandel zijn, moet dat vastgelegd worden (inclusief groepsverrassing van Yvonne), yeah!
Spring Reizen Alpujarras GR7
Het is zo’n twee uur wandelen naar het eindpunt van vandaag en het landschap is alweer anders dan vanochtend (en voorgaande dagen). Vanmiddag lopen we in een Wild West-landschap; het is hier droog en er zijn uitzichten op ruige bergen.

In Yegen vertelt de Ierse hotel eigenerasse dat het op dit moment extreem droog is; het heeft al een paar jaar bijna niet gesneeuwd in de winter en in de zomer valt er bijna geen regen. Of we zuinig aan met het water willen doen? Sí.
GR7 Yegen Alpujarras

Spring Reizen

Lijkt het je wat om met Spring (25-40 jaar) mee op reis of weekend te gaan of als vrijwilliger een reis te begeleiden? Check dan deze link.
Spring Reisbegeleider
Bekijk meer foto’s op Instagram. Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een kop sterke koffie.

You Might Also Like