Europa, Las Alpujarras, Spanje

GR7 van Trevélez naar Cádiar

10 oktober 2016
GR7 to Cadiar

Na een Spaans ontbijt met café con leche en toast met tomaten kunnen we vertrekken, vandaag zonder twee mannen. Arno voelt zich nog steeds niet fit en neemt ook vandaag de bus naar het volgende hostel. Clemens reist mee hem mee; zijn blaren kunnen een dag rust gebruiken. Wandelen gaat vandaag rapido op de goed gemarkeerde G7, in de koelte van de ochtend en heuvel af. GR7 El Partidero Na een korte pauze wandelen we door het dorp Juviles, ook hier weten we verse, zoete vijgen te plukken. Ook vandaag geeft de weer-app 20 graden aan. Ook vandaag voelt het al vroeg véél warmer aan.
GR7 Juviles Hierna volgt een verrassend mooie klim door een canyon. Het zadel met geweldige vergezichten leent zich voor een lunch en een paar uur later na gevarieerde wandeling door een verlaten dorp, langs olijfvelden en een stoffige canyon, is het tijd voor een ijskoude soda op een terras. Helaas voor ons is er geen terras te vinden in het dorp Lobras, maar in een mini-winkel zijn wel ijskoude soda’s en ijskoude ijsjes te koop. GR7 Timar Vol energie door de suiker wandelen we de laatste kilometers naar de Alquiría. Op één van de wandelkaarten staat een doorsteek aangegeven en met behulp van de GPS en Google maps weten we ‘m te vinden. We kunnen het eindpunt bíjna ruiken als we in een val van wildgroeiende druiven, vijgen en bramen lopen. Yumyumyum! Uiteraard nemen we een flinke tros druiven voor de patiënten mee. Wie weet doet het ze goed?! GR7 Morayma Alquiría de Morayma blijkt een landgoed/boerderij vol historie te zijn. Vannacht logeren we in twee- en drietallen in sfeervolle, traditionele huisjes, maar eerst is er een verfrissende duik in het zwembad (inclusief uitzicht op de Sierra Nevada), zijn er drankjes op het terras (inclusief uitzicht op de Sierra Nevada), wacht er een drie-gangendiner Spaanse stijl (inclusief meer drankjes) en een hemels uitzicht (inclusief sterren). GR7 Morayma

Spring Reizen

Lijkt het je wat om met Spring (25-40 jaar) mee op reis of weekend te gaan of als vrijwilliger een reis te begeleiden? Check dan deze link.

Bekijk meer foto’s op Instagram. Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een kop sterke koffie. Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken; er kunnen daarom fouten in staan.
GR7 Morayma view Sierra Nevada

You Might Also Like