Europa, Las Alpujarras, Spanje

GR7 van Yegen via Válor naar Granada

18 oktober 2016
Reiske GR7 Alpujarras

Na een ietwat verlate start, de Ierse hotel-eigenaresse blijkt een kletskous te zijn, starten we met de laatste wandelkilometers van de reis (inclusief complete groep 🙂 ).

GR7 to Válor
Dit is een korte tocht door olijfvelden, stoffig, droog boerenland met amandelbomen en langs cactussen gevuld met vruchten. Vandaag is het een beetje bewolkt en dat is fijn, want er is hier niet veel schaduw.

Na een snackpauze lopen we door naar het dorp Válor, daar lunchen we uitgebreid op het terras. In de middag nemen we de bus terug naar Granada; in een paar rijdt de bus ons door de witte dorpen waar we de afgelopen dagen doorheen hebben gewandeld.
GR7 road to Válor
Vroeg in de avond komen we aan in Granada. In het hostel, waar we vorige week al een nacht hebben gelogeerd, zijn schone setjes kleding achtergelaten. Vanavond mag ik met keurig geklede en fris ruikende mensen uit eten!

Marleen heeft kaartjes voor de Alhambra weten te reserveren; de volgende ochtend staan we vroeg op om er op tijd te zijn. De Alhambra is indrukkend, maar wel een beetje druk na de stilte van de bergen. Hierna is er nog een middag over om de stad te bekijken en ’s avonds is het nog warm genoeg om op een terras te eten.

Iedereen gaat vroeg naar bed, vermoeid, omdat er morgenochtend héél vroeg een bus gehaald moet worden richting het vliegveld of om nog een paar extra dagen zon aan de reis te plakken – dat laatste geldt niet voor mij, ik heb genoeg avonturen beleefd voor 2016.

Spring Alpujarras

Spring Reizen

Lijkt het je wat om met Spring (25-40 jaar) mee op reis of weekend te gaan of als vrijwilliger een reis te begeleiden? Check dan deze link.

Bekijk meer foto’s op Instagram. Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een kop sterke koffie.

You Might Also Like