Oregon, Pacific Crest Trail

Hamsteren in Ashland

30 juli 2015
Winco in Medford

Ashland is de eerste stad in Oregon. De komende 400+ mile zijn er heel weinig voorzieningen zoals winkels, motels, etc. dichtbij de trail. Het daarom verstandig om pakketten met eten vooruit te sturen.

En hoe luxe is het om beschikking te hebben over een personal Angel met auto? De moeder van Brendon komt hem opzoeken en omdat wij nog steeds samen hiken, is ze ook mijn Angel!

De eerste stop is de outdoor store, waar een gloednieuwe rugtas voor mij klaarligt. Van mijn oude tas waren een aantal banden stuk. Osprey geeft een all mighty warranty op haar producten waarmee ik de tas kosteloos kan laten repareren, maar omdat dit 6 werkdagen duurt en ik een PCT-hiker ben, krijg ik een nieuwe tas, yeah! Verder heb ik nieuwe trailrunners gekocht. Ik heb ze nu nog niet nodig, maar het is fijn de schoenen in een winkel te kunnen passen en uitproberen. Samen met een pakket eten stuur ik ze vooruit.

Daarna is het tijd om voor 400 mile eten te kopen. Winco is hier de beste winkel voor. Voordelig, met enorme keuze en grootverpakkingen. Inmiddels weet ik wat onderweg graag eet en is het doen van inkopen minder stressvol. Een greep uit de aankopen; instant chocolademelk (met mini marshmallows) en Starbucks koffie, proteïne- en mueslirepen voor ontbijt en tussendoor, allerlei limonade/cafeïne/vitaminepoeders, zakjes zalm en tonijn, instant (s)mashed potatoes, couscous, chips, bagels, snoepjes, drop!, Parmezaanse kaas en mayonaise…

Dan gaan we naar het -onder hikers populaire- Indiase lunchbuffet. Hier mogen we onbeperkt eten EN proeven eindelijk eens iets anders dan hamburgers, omeletten en pannenkoeken, wat een feest!

Eenmaal in het motel herpak ik het eten in lichtgewicht en hersluitbare plastic zakken. Daarna verdeel ik de enorme berg eten (bijna drie weken) over vier dozen. De volgende dag brengen we deze met de auto naar het postkantoor.

Het is tijd om voor de vierde keer afscheid te nemen van Brendon. Hoe gezellig het ook is om samen te wandelen; we willen ook graag alleen wandelen. Daarnaast heeft hij meer haast dan ik.

Vandaag blijf ik in Ashland om uit te rusten en ijskoude mokka te drinken. Als ik niet te lui ben, ga ik straks naar een middagvoorstelling in de bioscoop… dat is weer eens iets anders dan wandelen, PCT-gerelateerde klussen doen of onbeperkt eten te eten…

You Might Also Like

 • erna van garderen 30 juli 2015 at 22:06

  Jeetje, en dat lukt om zover vooruit te denken en per periode te verdelen zodat je niet teveel of te weinig mee moet dragen?
  Jammer dat je nu geen gezelschap meer hebt met lopen, maar kan ook idd meer rust brengen. En hoe doet zijn moeder dat nu? Rijdt ze heen en weer tussen jullie in? 🙂
  Maar geniet jij nu maar van je filmpjes en iets rustiger tempo. Je bent volgens mij toch wel ver voor op je schema.
  p.s. je wordt wel heeeel slank nu.
  knuf

  • Claire 31 juli 2015 at 14:25

   Ik denk dat ik het wat verwarrend heb opgeschreven; we hebben eerst alle klussen gedaan en daarna is Brendon weggebracht door zijn moeder. Ze is nu terug naar huis en ik ben hier een extra dag.

   Dat hele slanke is wel leuk, maar niet goed; het afvallen gaat zo snel maar ondertussen heb ik veel energie nodig om te lopen. Vandaar de extra dag, zodat ik kan bij-eten. Uit de biowinkel: Geitenkaas, roomijs, macaronisalade en een proteïneshake (eetronde #2)…

 • Nicolette Leenen 30 juli 2015 at 22:16

  Jeej drop dat had ik nooit verwacht ik maar denken dat we het enigste dropland waren of dat heb ik me laten vertellen. Geniet er maar lekker van. Ook een heerlijke ice koffie super lekker. Je pootjes gewoon omhoog doen bij de bioscoop als er niemand voor je zit. Met een bak popcorn. 🙂 Gewoon even genieten je hebt toch nog genoeg tijd voor die laatste 1000 km

  • Claire 31 juli 2015 at 14:16

   Stroopwafels en drop zijn hier gewoon te koop. De stroopwafels worden zelfs als een powerbar verkocht in outdoorwinkels…
   In Scandinavië eten ze ook drop 😃

 • joep Kerkhoff 31 juli 2015 at 06:59

  Dat is toch gewoon lekker in de bioscoop zitten.
  Met wat te snoepen en te drinken.
  Ik hoop dat het een leuke film is.

  • Claire 31 juli 2015 at 14:26

   Even vakantie van vakantie nemen Joep 😉