Noord-Californië, Pacific Crest Trail

Hat Creek Rim

15 juli 2015
Hat Creek Rim PCT Hiker

Ik ben aangekomen bij de, onder PCT’ers, beruchte Hat Creek Rim aan de rand van Lassen NP. Een 28 mile waterloos stuk waar de temperatuur in juli doorgaans de 100’den (Fahrenheit) bereikt en waar weinig beschutting van bijvoorbeeld bomen is. Sinds dit jaar staat er na acht mile een bron op de kaart, waardoor er 20 mile zonder water overblijft. Hiervoor moeten we wel een paar honderd feet afdalen… en natuurlijk weer klimmen. Gelukkig is het weer deze week uitzonderlijk; er is veel bewolking en er zijn iedere middag onweersbuien. Met een beetje geluk kan ik Hat Creek Rim in ‘slecht’ weer lopen!

Dit is vulkanisch gebied met veel hoge toppen in de verte. Op de kaart staan allerlei interessante hoogtelijnen die mij nieuwsgierig maken.

Om de dag in te korten kamperen we de avond van tevoren vier mile voor de eerste bron, om half zeven ’s ochtends vertrekken Brendon en ik.

De dag begint bewolkt, maar langzaam warmt het op. De Rim is hier en daar begroeid, maar vooral kaal, van de lava is weinig meer te zien en de uitzichten zijn de hele dag hetzelfde. Mijn rugtas is zwaar met 4.5 liter water en eten voor een paar dagen.

De tocht is eindeloos.  Eindeloos warm en vooral eindeloos saai.

Aan het eind van de dag bereiken we de volgende waterbron en zetten we onze tent op; we hebben in totaal 27 mile afgelegd.

De volgende dag doopt Brendon Hat Creek Rim om tot Hell Creek Rim, ik stel voor dit deel van de PCT te deleten…

Op de foto: in de verte de besneeuwde top van Mount Shasta

You Might Also Like

  • joep 15 juli 2015 at 06:58

    een tocht voor echte doorzetters top

  • erna van garderen 15 juli 2015 at 15:22

    Een echte die hard dus. Ellende alom en dan maar uitkijken op een besneeuwde top. Maar het foto’tje toont toch een mooi geheel.
    Knuf