Pacific Crest Trail, Washington

Het is klaar

3 september 2015
Crater Lake Oregon

Door de branden en andere natuurperikelen dit jaar ben ik na 2250 mile en 50 mile detour klaar met de PCT.

Een andere hiker heeft een filmpje van 3 minuten van de trail gemaakt (iedere dag een seconde). Bekijk het op youtube.

Ik ben nog niet klaar met wandelen en kamperen en daarom reis met de bus en ferry naar Vancouver Island, net over de grens in Canada voor meer avonturen!

You Might Also Like

 • erna van garderen 3 september 2015 at 22:10

  Wat jammer. Las het al op fb van diogenes.brendon stopt er helemaal mee?
  Maar je gaat nu in canada verder?
  Wat ga je daar lopen? The wild?
  Zie je volgende blogs met spanning tegemoet.
  Knuf

  • Claire 3 september 2015 at 22:28

   Ja ik ga alleen verder. Brendon vertrekt eind november naar Europa en heeft hier nog dingen te doen, zoals het afmaken van z’n boek over paddenstoelen verzamelen…

   • erna van garderen 4 september 2015 at 08:00

    Paddenstoelen verzamelen??.
    Hobby van me. Misschiwn een exemplaar voor mij eebij:-)? Hihihi

 • erna van garderen 3 september 2015 at 22:15

  P.s. mooi filmpje. (Was dat Brendon aan het einde) 🙂

  • Claire 3 september 2015 at 22:26

   Nee hoor het niet Brendon; het filmpje was al klaar voordat wij begonnen.

 • Bas 3 september 2015 at 22:50

  Klinkt als een goed plan!

 • Anneke Bouman 3 september 2015 at 23:26

  Hallo Claire, wat jammer dat je de PCT niet kan afmaken maar Vancouver Island is ook geweldig. Een prachtig natuurgebied in het zuiden met ook mooie trails.
  Geniet ervan en de PCT maak je echt wel een ander jaar af. Je hebt niet alles in de hand.

  • Claire 4 september 2015 at 16:43

   Brendon en ik hebben allerlei opties doorgenomen, de conclusie is dat dit hoever we veilig konden hiken. Ieder jaar zijn er wel branden en omleidingen van honderden milen, dit jaar op een gek punt – vlak vóór het eindpunt.

   Na alle rustdagen kink ik inderdaad uit naar Vancouver Island.

 • Erik 4 september 2015 at 06:38

  Hulde Clair!!!! En ik heb genoten van je leuke verhalen, regelmatig had ik graag in je schoenen gestaan, maar soms was je ook niet te benijden. Ik maak dan ook een diepe buiging voor je ‘prestatie’ en je doorzettingsvermogen en wens je nog heel veel plezier op Vancouver Island!

  • Claire 4 september 2015 at 16:45

   Dank je wel Erik; daar ga ik van blozen!

 • Ilma 4 september 2015 at 09:41

  Iets negatiefs gewoon ombuigen naar iets positiefs. Spannend! Wie weet wat er allemaal op je pad komt (letterlijk en figuurlijk). Veel (loop)plezier

 • Sarah 1 oktober 2015 at 18:20

  Ik las vandaag heel je blog. Super wat je hebt gedaan en het kriebelt wel om de Pct ook te doen. Ik reis zelf ook heel veel en vertrek naar Sri Lanka voor een paar maanden. Mijn vrienden en familie willen een blog. Vanwaar heb jij je blog?

  Groetjes

  • Claire 1 oktober 2015 at 21:52

   Dag Sarah, wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Er waren meerdere reden waarom ik een blog ben begonnen. De voornaamste reden was dat ik veel alleen zou zijn tijdens de vele uren wandelen en ik mijn verhalen met ’thuis’ kan delen. Daarnaast heb ik na 8 jaar ontslag genomen bij mijn werk, als ik terug kom ga ik op zoek naar een nieuwe baan. Het blog lijkt mij een mooie manier om te laten zien wat ik zoal heb gedaan de laatste maanden.
   Veel plezier in Sri Lanka!