De woestijn, Pacific Crest Trail

Het kan vriezen en het kan dooien

16 mei 2015
Sneeuw op Mount Baden-Powell

Ik word wakker van de koude wind die dwars door de tent heen blaast. Als ik naar buiten kijk, zie ik een wolk in plaats van de campground. Het is tijd om de berg te verlaten en naar warmere oorden af te dalen.

Nadat ik alle spullen ingepakt heb ga ik op weg naar Whrightwood. Niet in shorts en zonnebril maar gehuld thermokleding en Goretex; kleding voor een Noordse wintertocht. Het weer begint steeds meer te betrekken, er staat een harde, koude wind, er valt ijskoude regen en de dennenbomen zijn wit. Ondanks het onstuimige weer is de wandeling mooi en zeker geen barre tocht. Bij de weg aangekomen tref ik twee andere hikers. Samen liften we naar het stadje.

Een warm welkom in Whrightwood

Hier mogen we ons melden bij de hardware store. Achterin de winkel is een PCT-register waar we ons kunnen inschrijven en in een map vinden we alle nodige informatie over hotels, motels en trailangels die wandelaars onderdak bieden. Van anderen horen we dat, door de storm, alles vol zit. Na een rondje bellen kunnen we toch met z’n vieren in een motel terecht. Het er is nogal ‘authentiek’, best prijzig en de receptionist is een eigenaardige man, maar we zijn blij dat we ergens, binnen terecht kunnen.

De hardware store neemt ook postpakketten voor de wandelaars aan. Er zijn er twee voor mij, waaronder het eerder zoekgeraakte pakket met eten. Later lees ik in mijn email dat trailangel Mr. Bill deze persoonlijk van Cabazon naar Whrightwood heeft gebracht. ‘Dank u wel Mr. Bill!’

Het is 10.30 uur. Tijd om mijn tas uit te pakken, te douchen en daarna – geheel in stijl; dus gehuld in het groene jurkje + ‘Jane’ – op voedselexpeditie naar de supermarkt te gaan. Ondertussen begint het buiten te sneeuwen. Hier beneden smelt de sneeuw direct weer, maar de bergen kleuren wit. Er komen steeds meer wandelaars het stadje in en sommigen zijn zelfs een flink aantal mile teruggelift.

Voor mij liggen twee dagen gevuld met eten, drinken, relaxen, kletsen, lezen, bloggen en internetten… Een soort van vakantie…

You Might Also Like

 • daan 16 mei 2015 at 07:13

  Ik vind het heel stoer wat je doet!
  Go Bella!

  • Claire 18 mei 2015 at 03:29

   Dank je wel Daan. Heel soms moet ik even Go Bella! tegen mijzelf zeggen hoor 😉

 • nienke 16 mei 2015 at 08:23

  Zooo nou het klinkt alsof je het relaxen meer van verdient hebt!! Geniet ervan de komende dagen!! Ik kijk uit naar je volgende avonturen :)…. voelr altijd alsof ik een goed boek aan het lezen ben. X

  • Claire 16 mei 2015 at 14:02

   Dank je wel Nienke, er is hier ook veel te beleven en om mij over te verwonderen 🙂

 • erna van garderen 16 mei 2015 at 08:41

  Toch vroeger gekomen dus dan verwacht. Brrr. Maar mooi. Hou wel van sneeuw maar is in deze tijd niet meer nodig.
  gelukkig had je je gevonden muts. 🙂
  geniet van je vakantie.
  Knuf

  • Claire 16 mei 2015 at 14:01

   Op zich is sneeuw niet nodig, maar de neerslag is meer dan welkom in het droge Californië 🙂

 • Ilms Koster 16 mei 2015 at 11:15

  Geweldig om je belevenissen mee te beleven aan de zijlijn. Van snikheet naar ijskoud. Van helemaal alleen naar groepsgewijs.
  Heel veel plezier nog tijdens je verdere trip. Ik verheug me op je volgende (bijna) dagelijkse column.

  • Claire 18 mei 2015 at 03:34

   Hoi Ilma, wat leuk dat je meeleest. De PCT is inderdaad van alles wat en vooral niet wat ik mij had voorgesteld, ik heb het ontzettend naar mijn zin hier! Groetjes van Claire

 • Rita Berkhout 17 mei 2015 at 21:04

  Geniet van je verhalen, net of je naast me zit. Profiteer van je vrije dagen.
  Heel veel plezier!! xx

  • Claire 18 mei 2015 at 03:30

   Een dikke xxx terug Rita!

 • Jeroen Olie 18 mei 2015 at 07:08

  Hey Claire,

  Wat geweldig om al die verhalen van je te lezen! Echt super gaaf! Ga zo door!

  Gr. Jeroen

  • Claire 19 mei 2015 at 03:02

   Dank je wel Jeroen. Het allerleukste is dat ik de verhalen niet hoef te verzinnen, maar dat ik ze beleef!