Bosnië en Herzegovina, Via Dinarica

Het weer gaat los op Trescavica

18 juli 2016
Trail to Kalinovik

Dag 44: Dom Vrela-Kalinovik

Aantal kilometer: 38

Er blijven geen andere gasten logeren in de hut en ik heb alwéér het hele gastengedeelte voor mijzelf. Voordat ik vertrek drink ik koffie met de waardin in de keuken. 

Ze gaat morgen een stuk land kopen en laat een foto zien van het huis dat ze erop laat bouwen. ‘Sarajevo is voor jonge mensen, hier in de bergen is het goed voor mij’. Ik kan haar niets anders dan gelijk geven.

Vandaag hangen er donkere wolken in de lucht. Het duurt de hele ochtend voordat het onweer en de regen losbarst, maar dan gaat het weer ook écht los.
Trescavica Via DInaricaHet gebeurd als ik aan de roadwalk over Trescavica begin; een saaie bosweg omhoog zonder verkeer (en dus mogelijkheid om te liften). Hier geen shortcuts, want er liggen mijnen. De weg verandert door de heftige regenbui binnen een paar minuten in een rivier. Ik loop gestaag door (er is geen andere keuze).


Eenmaal boven stopt het met regenen en kan ik eindelijk pauzeren en lunchen.

Oh Claar! Hoe krijg je het voor elkaar?!

…In mijn jaszak doorweekte telefoon en camera…
Trescavica Via DinaricaVanaf hier is de saaie bosweg geen saaie bosweg meer.

Kalinovik

Rond 16.00 uur bereik ik een afslag de bergen in. Het weer is wat beter, maar er hangen grote, donkere wolken in de lucht. Ik neem even pauze om te zien wat er gebeurd en besluit dan de snelle weg naar Kalinovik te nemen.

Mijn zorgen lijken voor niets, want langzaam komt er een blauwe lucht tevoorschijn, maar ja teruglopen is ook weer zoiets.


De telefoon slaapt vannacht tussen de rijstkorrels en ik slaap deluxe in hotel Moskva (inclusief bijpassend interieur en gastvrijheid) terwijl het buiten regent en onweert.

Stage 35 Via Dinarica

Dit is stage 35 van de Via Dinarica. Check deze link voor meer informatie en GPS-tracks.

Bekijk meer foto’s op Instagram.

Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een ijskoude soda pop of een sterke kop koffie.

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon, gekocht in Sarajevo en tijdens het hiken van de Via Dinarica; er kunnen daarom wat fouten in staan.

You Might Also Like

 • Emma leenen 18 juli 2016 at 16:59

  Glibber de glibber modder dan heb je echt wel 2 stokken nodig om je tegen te houden.
  Ben je ook onder uit gegaan daar dan heb je voor niets een modder bad gehad.
  Heel goed van je heerlijk in een hotel slapen voor vannacht.
  Veel groetjesssssss en kus van Emma

  • Claire 19 juli 2016 at 12:48

   Nee, ik ben niet onderuit gegaan. Daar ben ik wel heel goed in en is geen modder voor nodig 🙁

 • Emma leenen 18 juli 2016 at 17:04

  Heb even op de website gekeken van Hotel Moskva super de lux ook het interieur geniet ervan.
  En waarschijnlijk ook een luxe van een ligbad.Emma🛁🛀🚿

  • Claire 19 juli 2016 at 12:47

   Hmm ik heb geen bad gezien, wel een douche 🙂 Het zwembad is in aanbouw. knuf terug!

 • erna van garderen 22 juli 2016 at 11:31

  Na de hitte is zo’n dag met regen en wolken ook wel een welkome afwisseling. Tja, een natte telefoon. Kan erover meepraten. 😂😂😂. Hopelijk is het leed morgenvroeg geleden. Eerst maar heerlijk slapen in een supetdelux bed.
  Knuf