Europa, HRP, Pyrénées Centre-Est

HRP etappe 27: ‘terug op de HRP’

16 september 2017

Dag 26: Bordas de Nibrós (GR11)-in de buurt van Noarre
19,4km. (+1500m. stijgen en 880m. dalen)

Rond 12.00 uur kom ik aan in Tavascan. Omdat het zomerseizoen op z’n eind loopt is het stil in het dorp. Bij het café ben ik welkom voor een koffie en lunch. Het is nog een uur lopen naar de camping, het weer is met een strakblauwe lucht méér dan prima.

Het is zonde zo vroeg al te stoppen met wandelen, daarom loop ik aan de camping voorbij. Terug naar de HRP! De eerstvolgende berghut is te ver, maar op de GPS-kaarten lijken er voldoende bivakmogelijkheden te zijn. Ik zie wel hoever ik kom!

Eerst wandel ik naar het uitgestorven gehucht Noarre en dan volg ik de vallei omhoog. In de vallei zijn mooie bivakplekken, maar het is nog steeds te vroeg om te stoppen met wandelen.

Ik passeer wat watervallen en loop dan op zo’n 2000 meter een kom in. Ook hier komen allerlei watervallen op uit. Dít is prima plek om te overnachten. Het is niet te hoog en redelijk beschut. Vanaf hier is het nog zo’n twee en half uur klimmen naar Refuge Certascan, dat kan ik mooi morgenochtend doen.

HRP etappe 27

[lfh-gpx src=http://reiske.nl/wp-content/uploads/2017/08/HRP-27.gpx title=”HRP etappe 27: Refugi Enric Pujol-Refugi de Certascan” color=red width=4 ]Refugi Enric Pujol-Refugi de Certascan[/lfh-gpx]

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mij blog met plezier?
Trakteer mij op een kop koffie – wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het wandelen van de HRP: er kunnen fouten in staan.

You Might Also Like

 • Cor Speelman 17 september 2017 at 06:56

  Hoi Claire ziet er wonderschoon uit met die strak blauwe luchten en bloeiende hei e.d., ik snap wel dat je daar energie van krijgt om te blijven wandelen.
  Hier doen wij het tussen de buien door met de loopbaan, groetjes van iedereen.

  • Claire 17 september 2017 at 17:48

   Ah straks is het herfst met burlende herten, paddestoelen en warme chocolademelk. Gezellig!

 • joep 17 september 2017 at 11:14

  Lekker gezond ziet er prachtig uit

  • Claire 17 september 2017 at 17:49

   Dank je wel 😀