Europa, HRP, Pyrénées Centre-Ouest

HRP etappe 13: Refuge de Larribet-Refuge Wallon

5 september 2017

Dag 13: Refuge de Larribet-Refuge Wallon
19,8 kilometer (+ 1190m. stijgen en 1335m. dalen)

‘Jullie ontbijten om 6.30 uur, want jullie lopen naar Refuge Wallon. Dat is een lange, maar technisch niet-ingewikkelde tocht en volgens de voorspellingen gaat het morgen regenen’, zegt huttenwaard Stephán. 

Saar moet even nadenken als ze 6.30 uur hoort, maar ik ga gelijk akkoord. De huttenwaard heeft altijd gelijk, toch?

Vlak voordat gisteravond het diner werd geserveerd kwam onze Duitse wandelaar Derrick bij de hut aanlopen. Tijdens het diner hebben we met hem bijgepraat. Hij heet trouwens Stefan, Derrick-Stefan, om hem niet te verwarren met hutten-Stephán.

De volgende ochtend vertrekken we zodra het licht is. Eerst is er een afdaling door een mistig, maar mooi dal. Dan volgt er een geleidelijke klim door een nog mooier dal naar de Port de la Peyre Saint-Martin.

Tot slot is er een klim door een blokkenveld naar de Col de Cambalès op zo’n 2700 meter hoogte, een nieuw hoogtepunt van de trip! ‘Yeah!’

De lucht is dreigend met wolken en af en toe valt er een drup regen. We hadden ons voorbereid op een volle dag lopen in de regen, dus dat is nog een yeah waard.

‘Yeah!’

De afdaling naar Refuge Wallon is spectaculair, langs meren en met geweldige vergezichten. Rondom de hut staan grote, oude naaldbomen en vlakbij de hut staat een oude kapel. Wallon is vanwege de ligging een drukbezochte hut, op deze plek komen vier dalen en verschillende wandelroutes samen. Deze mooie etappe vieren we met ko-fi café en een crêpe met confiture, gezellig samen met Derrick-Stefan.

Even overwegen we om verder te wandelen en op een hoger gelegen plek te overnachten, maar we hebben genoeg tijd om de volgende twee etappes naar Gavarnie te lopen, vanwaar Saar terug naar huis reist.

Volgens weersvoorspelling gaat het regenen en we hebben al veel nachten met onweer gehad, dus we blijven, verstandig, in de buurt van Wallon.

We nemen afscheid van Derrick-Stefan, hij gaat wat verder en hogerop bivakkeren. Omdat wij véél vroeger dan hem op pad gaan spreken we af hem bij het ontbijt te zien.

Omdat de hut donker en ongezellig is besluiten we vlakbij te bivakkeren en stoveless te dineren met pinda’s, droge worst en een snicker toe.

HRP etappe 13: Refuge de Larribet-Refuge Wallon

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

HRP 13   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Add here your formated description

HRP etappe 13: Refuge de Larribet-Refuge Wallon   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Refuge de Larribet-Refuge Wallon

 

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mij blog met plezier?
Trakteer mij op een kop koffie – wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het wandelen van de HRP: er kunnen fouten in staan.

You Might Also Like

 • Erna 5 september 2017 at 12:58

  Ja, hahaha die diners ken ik. Worst, kaas en gedroogde vruchten. Heerlijk dat jullie zo weinig regen hebben tijdens het wandelen. Dan zie je ook meer. Veel plezier nog de dagen samen.

 • Biking Banker 5 september 2017 at 19:17

  ..en een “YEAH” voor het blog!

  Heerlijk toch, een droge tocht (met droge worst; ik hoop dat er ook wat liquides bij was), terwijl een hele natte dag was voorspeld! ’t Is net als Nederland: veel regen voorspeld, blijkt het toch mee te vallen… of was het hier andersom..? Neem aan dat jullie 1-13 hebben gelopen; bij de 1-12 variant staat ‘slecht’ nl.

  Afijn, de volgende Ko-fi mag je aan Derrick-Stephan geven, als bewakende engel over twee dappere bergmarmotten (die even hard kunnen gillen..?). Met knipoog, hè. Niet serieus nemen.. Mooie foto’s weer!

  Over dat halverwege uit de route stappen vraag ik je tzt. graag nog eens advies, met oog op mijn eigen plannen voor de tocht. Want met anderen lopen is wel zo gezellig, maar niet iedereen heeft ‘de zee van tijd’ voor het volledige traject.

  Bon voyage! Cirque de Gavarnie is ‘fabelhaft’! (weet even geen frans woord daarvoor). Hoop dat je daarna door Valle d’Ordesa komt..

  • Claire 7 september 2017 at 14:46

   Ha! In de bergen kan het alle kanten op met het weer 😉 Genoeg in- en uitstap opties hier. En: ieder dal is mooi. Zonnige groeten!

 • Emma Leenen 6 september 2017 at 13:08

  Stenig gebergte daar superman Derick heeft het goed lichter gemaakt.
  De menu,s er staat heel wat op fast sterk energie lopen dan maar weer.
  Zijn de nachten nu wat beter het kan daar lekker spoken pfffffff wind die
  waait om je tent heen.
  Blijft het lekker droog binnen in de tent.Knuffel van Emma

  Hljleenen@msn.com hlj hljleenen@msn.com

  • Claire 7 september 2017 at 14:32

   Ja hoor alles is droog en het leven is hier goed 🙂