Europa, HRP, Pyrénées Centre-Ouest

HRP etappe 17 en 18: ‘Een beretocht – met pitstop’

8 september 2017

Dag 18: Cabane d’Aquila via Parzán naar Bordas de Puyales

32,7km. (+ 1670m. stijgen en 1950m. dalen)

Als een prinses heb ik de nacht doorgebracht in de Cabane; er waren GEEN muizen en omdat ik de deur had opengelaten, het was anders wel erg donker in de hut, kon ik af en toe naar buiten kijken. ’s Nachts is het gaan regenen; dikke buien tot in de ochtend.

M’n wandeldag start met een klim naar twee Hourquettes. Onderweg pik ik wandelaar Pierre op; hij is de route kwijt en volgt mij en GPS een stuk. Na twee weken Podcast Sarah heb ik vooral zin in stilte, als de route weer duidelijk ik, laat ik Pierre z’n eigen weg weer vinden.

Tussen de wolken door zijn de uitzichten, jaja, geweldig. Er wordt hier weinig gewandeld. Ik denk omdat de enige bemande berghut in dit gebied hier een paar jaar geleden is afgebrand.

Vooral de afdaling aan de Spaanse kant is slecht onderhouden met vervaagde markering, omgevallen wegwijzers en veel losse stenen op de trail.

Na de lange afdaling en een snelle wandeling door het dal, wachten vier kilometer asfalt. Gelukkig is het bewolkt en is het redelijk rustig op de weg. Ik plak een extra kilometer aan de wegwandeling voor een bezoek aan grensgehucht Parzán. Goed voor een tankstation met terras en, voor de Fransen en wandelaars, voordelig winkelen.

Met een tas vol voordelige worst, kaas, chocolade en noten vertrek ik terug naar de trail. Het is inmiddels 18.00 uur. Deze route heb ik eerder gelopen; het is een saaie  bosweg omhoog. Op de kaart heb ik een bivakplek gezien. Yeah! Als blijkt dat de bivakplek geschikt is.

Oh, heb je ooit weleens een tent proberen op te zetten na 32 kilometer lopen, terwijl 100000 vliegen je een lekker hapje vinden?

Whaaaaaaaaaa
Grrr
Pffffffft

HRP etappe 17 en 18

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

HRP etappe 17: Héas-Parzán   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Héas-Parzán

HRP etappe 18: Parzán-Refugio de Viados   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Parzán-Refugio de Viados

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mij blog met plezier?
Trakteer mij op een kop koffie – wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het wandelen van de HRP: er kunnen fouten in staan.

You Might Also Like

 • Erna 8 september 2017 at 14:25

  Ik haat vliegen. 😑😝😝

  • Claire 8 september 2017 at 16:52

   Ik ook!

 • Biking Banker 8 september 2017 at 17:10

  Jammer dat Gavarnie je niet beviel; ik liep er ooit met z’n tweeën. Je vervolg ziet er prachtig en ruig uit. Vooral je foto bovenaan is een prijs waard.
  En een flinke prestatie, 32km; 3 vliegen per meter dus, met om de 8 meter een bonusvlieg… 🙂

  • Claire 9 september 2017 at 13:27

   Die km’s had ik óók gedaan zonder vliegen 😉

 • Emma 9 september 2017 at 12:37

  Nare beesten de vliegen otie om een aantal vliegenvangers vliegenmepperte kopen in de supermarkt als stand by voor in de tentd tocht maar met afloop de vliegen tocht voor.
  Geen beren tocht maar de afloop een zoem vliegen tocht.
  Ruig gebied loopt dat lekker met je wandelschoenen.
  Ben benieuwd hoe het morgen is liefs Emma