Europa, HRP, Pyrénées Centre-Est

HRP etappe 23: ‘Ai. No es muy bien!’

14 september 2017

Dag 23: Hospital de Vielha-Salardú
18,7km. (+700 meter stijgen en 1300m. dalen)

De bus naar Salardú gaat over anderhalve uur, het dorp is maar een paar kilometer verderop, maar ik heb geen zin om in regen langs een snelweg te lopen.

Ik ben in het dorp Arties en besluit ergens wat te eten. Maar waar? Ik wil niet naar en restaurant in mijn natte en stinkende kleding. Dan zie ik een bar met wat eettafels, het blijkt een bar/snackbar te zijn. Precies goed voor een natte, stinkende hiker. De kaart geeft keuzestress en ik kies gewoon maar wat (alles is een variatie op patat, eieren en…).

Om hier te komen heb ik urenlang in een wolk gelopen. De omgeving zal mooi zijn; ik heb er weinig van meegekregen en heb de snelste weg naar beneden gekozen.

De regen kwam volgens voorspelling en ik heb zelfs vanochtend Tarptent droog in kunnen pakken, deze miezerige dag komt niet als een verrassing en blijkt uiteindelijk zelfs goed uit te komen.

Als ik aan het eind van de middag in het xalet (ik ben intussen in Catalonië) aankom, blijk ik de enige gast op de slaapzolder te zijn. De natgeregende spullen hang ik royaal te drogen en als ik moe rondom mijn cirkel van zooi zit, pak ik mijn trailrunners om de zolen te bekijken.

Ai. No es muy bien!

Drie weken Pyreneeën en beide zolen laten op allerlei plekken los. Dit is serieus niet goed. Salardú is een gat, maar 10 kilometer verderop is berg- en wintersport dorp Vielha.

Morgen kan ik daar naartoe en nieuwe runners regelen. ‘Onee, morgen is zondag’, bedenk ik. Volgens Google zijn er op zondag een paar winkels op creatieve tijden open. Google vertelt ook dat maandag een Catalaanse feestdag is en veel winkels gesloten zijn. Er zit niets anders op dan nú te gaan.

Ongedouched, stinkend naar natte hond, maar mét een paar droge, schone sokken struin ik de vele buitensportwinkels af. Er is een beetje tijdsdruk, want ik wil de terug-bus-met-fijne-vertrektijd halen. Geen één winkel heeft een paar runners te koop dat aan al mijn wensen voldoet, maar ik ben op tijd bij de bushalte terug mét een paar nieuwe schoenen.

De verkoper zegt blij ‘in dezelfde kleur als je oude runners’ – écht waar de kleur was níet de overweging voor deze aankoop.

N.b. het verrassingsitem in de snack/bar was sjasliek

HRP etappe 23

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

HRP etappe 23: Hospital de Vielha-Refugi de la Restanca   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Hospital de Vielha-Refugi de la Restanca

 

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mij blog met plezier?
Trakteer mij op een kop koffie – wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het wandelen van de HRP: er kunnen fouten in staan.

You Might Also Like

 • Erna 14 september 2017 at 12:52

  Gaat snel zo met die schoenen van je. Gelukkig toch geslaagd en nu lekker op je grote slaapzolder tussen je natte zooi slaaaaaapen. 😚😚

  • Claire 15 september 2017 at 14:08

   Ja 3 weken is wel heel snel. De runners zijn niet echt gemaakt voor de HRP, dus garantie tot aan de deur…

 • Emma Leenen 14 september 2017 at 18:30

  Aaa Vieze Clara met nieuwe hardlopers je kan weer verder met de route op je hardlopers.
  👟😏