Europa, HRP, Pyrénées Centre-Ouest

HRP->GR11: ‘De Spaanse kant’

15 september 2017

Dag 24 en 25: Salardú-Bordas de Nibrós(GR11)
0 en 19km. (+ 1750m. stijgen en 1070m. dalen)

Ik ben in Vall d’Arran, een bijzonder stukje Spanje/Catalonië/zelfstandig bestuursorgaan. Het ligt aan de Noordelijke, Franse kant van de Pyreneeën en was tot eind jaren ’40 van de buitenwereld afgesloten. Dankzij een weg en een tunnel is het nu een ski- en wandelparadijs.

Ik heb een rustdag en probeer de komende week voor te bereiden. Dat is lastig, want het weerbericht is slecht: koud en veel regen de komende dagen. Er is hogerop zelfs een laagje sneeuw gevallen. De bergen verstoppen zich achter de wolken. De komende etappe gaat hoog over (in de wolken lopen) én een groot deel is niet gemarkeerd. Daarnaast moet ik behoorlijk wat eten meenemen (zware rugtas).

Het is verstandig niet te gaan.

Er is een slecht-weer-optie, maar die brengt mij naar een plek waarvandaan alleen een hoge route mogelijk is. Als het slecht weer blijft, schiet ik daar morgen niet zoveel mee op.

Rond de middag gaat er een bus richting het zuiden, de Spaanse kant van de Pyreneeën. Ik besluit de bus te nemen en de rest van de dag en morgen de lager gelegen GR11 te lopen. Zo omzeil ik het slechte weer. Afhankelijk van het weerbericht kan ik terug naar de HRP lopen.

De bus zoeft snel aan een bewolkte Port de Bonaigua voorbij (sorry Dick geen foto) en zodra de andere kant van de bergen in zicht komt is het weer direct beter. Yeah!

Op de GR11 is het zonnig en rustig, veel gehuchten zijn verlaten met ruïnes net als de bordas (boerderijen) in het gebied.

Ik kom een handje vol andere wandelaars tegen. Aan de Refuge loop ik voorbij, het is te vroeg om te stoppen met wandelen en het weer is goed; vannacht bivakkeer ik liever.

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken; er kunnen daarom fouten in staan.

 

You Might Also Like

 • Anneke 15 september 2017 at 14:04

  Hi Claire, veel succes met het weer en al het geklauter. Knap!!

  • Claire 15 september 2017 at 14:07

   Dank je wel 🙂 Gelukkig komt het áltijd goed 🙂 🙂

 • dick 15 september 2017 at 20:03

  Dan maar een foto op de volgende col als die nog komt tenminste

  • Claire 16 september 2017 at 10:29

   …als die nog komt.. 😉