Europa, HRP, Pyrénées Centre-Est

HRP: ‘plan B (wachten op Éclaires)’

20 september 2017

Dag 30 en 31: Auzat-Foix-Ax-les-Thermes

‘Er gaat dit weekend geen bus, hé?’, vraag ik aan de lieve mevrouw van de VVV. ‘Nee’, heb je al geprobeerd te liften?, vraagt ze. ‘Ja, maar met dit weer is er bijna geen verkeer’.

Ik was gisteren ookal bij mevrouw VVV op bezoek. Het blijft inderdaad tot en met maandag slecht, koud en nat weer. Als ik haar gisteren had verteld dat ik naar Tarascon wilde, had ze een lift bij een vriendin voor mij kunnen regelen. Nu belt ze een snorder/taxi. De chauffeur is, alweer, een lieve man en matst mij bij betalen.

In Tarascon wacht ik op de trein naar Foix. Een paar kilometer buiten Foix, op zo’n gezellig industrieterrein, ga ik naar de enige buitensportwinkel in de wijde omgeving.

Het plan: wachten tot maandag. Het weer klaart daarna op. De sneeuw zal hogerop niet overal gesmolten zijn, maar wel grotendeels en op de minder hoge plekken.

Maandag neem ik de trein naar L’Hospitalet-près -l’Andorre, vandaar loop ik in een paar uur naar een hut, deze ligt op 2100 meter. De dag erna kan ik hopelijk verder lopen, waarschijnlijk voor een deel over de iets lager gelegen GR10, want de HRP doet een top van 2900 meter inclusief steile klim en afdaling aan.

Als bovenstaande niet lukt, kan ik óf wachten in de hut óf terug naar de trein lopen en naar de zuidelijkere GR11 afdalen.

Op deze schoenen kan en wil ik sowieso niet verder lopen, dus bij Frankrijks’ bekend, blauwe sportwinkel koop ik nieuwe hoge schoenen (inclusief grip). En een lange broek. En een extra thermoshirt. En een extra paar handschoenen.

Zo’n make-over is leuk voor de foto’s, iets minder leuk voor de bankrekening – tsja, de bergen beslissen…

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mij blog met plezier?
Trakteer mij op een kop koffie – wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het wandelen van de HRP: er kunnen fouten in staan.

You Might Also Like

 • Roos 22 september 2017 at 08:29

  wat een goede campingnaam 🙂

  • Claire 23 september 2017 at 12:40

   Ja, mooi hè?!

 • rita berkhout 23 september 2017 at 08:47

  n nieuw outfitje is ook wel eens leuk, geniet er maar van xx! Hoop dat de stappers goed lopen.

  • Claire 23 september 2017 at 13:57

   Stappers gaan goed 🙂 Alleen een beetje warm nu de zon weer volop schijnt, maar Claar klaagt niet. xx

 • Emma 24 september 2017 at 19:29

  Clara popping over de montange heen met je nieuwe stappers.😏xxEmma