Ik en mijn Poederbaas

26 november 2015
Reiske in Zweden met een Pulka

Doordat ik een flinke bos haar op mijn hoofd heb, heb ik nog nooit een muts gehad die fatsoenlijk bleef zitten. Door mijn grote staart, vlecht of knot komt de muts in beweging en krijg ik in het voordeligste geval koude oren en in het vervelendste geval verlies ik de muts. Reisgenootje en outdoorfashionista Roos bracht mij op het idee van een hoofdband. Die blijft tenminste goed zitten

…Maar hoofdbanden zijn over het algemeen niet verkrijgbaar in mooie, hippe, gezellige of vrolijke kleuren. En dat is belangrijk, want een goed gemutste hiker of wintersporter is essentieel voor het vakantieplezier én een leuke foto.

Tot ik op een dag in een hippe winkel belandde en tegen Poederbaas aanliep. Poederbaas maakt vrolijke, gehaakte hoofdbanden en mutsen. Na een passessie waarbij kiezen lastig was, heb ik een Poederbaas in jaren ’80-stijl (roze/lila/geel) gescoord. Later zag ik op de website dat het zelfs mogelijk is een eigen, op maat gemaakte, ontwerp te laten haken. Aan één Poederbaas heb ik voorlopig voldoende, maar ik kon het niet laten met de beanietool te spelen.

Ik ben enthousiast, want Poederbaas is niet alleen vrolijk, ik heb eindelijk een oplossing voor mijn koude oren gevonden!

Poederbaas

 

 

Gerelateerde berichten

 • erna van garderen 26 november 2015 at 10:44

  Nou claartje, ook op dat hoofd van mij blijft een muts niet zitten. En ik heb slechts last ik zeggen een 8e van jouw pruik.
  hoofdbanden draag ik wel al ksnd. Idd zie je niet zoveel leuke kleuren. Die serie van jou slast werkelijk alles. Moooooi
  knuf

  • Claire 26 november 2015 at 11:13

   Ja ze zijn leuk hé, eindelijk iets wat niet zo truttig is!

 • erna van garderen 26 november 2015 at 10:53

  P.S.
  wat een vrolijke kleurtjes die je zekf kunt samenstellen. Die van jou zijn toch nog veeeeeel leuker dan de reeds kant en klare bands. Nieuwe toekomst? Hahaha
  knuf

 • Nicolette Leenen 26 november 2015 at 11:44

  Was je creativiteit er nog niet om het zelf proberen te maken?

  • Claire 26 november 2015 at 17:05

   …ik kan niet haken en/of breien…

 • erna van garderen 26 november 2015 at 23:02

  Wow. Wat maak ik een schrijffouten.
  Moet beslist een nieuwe bril. Oeps
  🙂

 • Roos 27 november 2015 at 17:36

  Leuk ook hoe je overal je inspiratie voor nieuwe blogs vandaan haalt!

  • Claire 27 november 2015 at 18:29

   Dank je wel Roos. Er liggen nog wat leuke ideeën op de plank 🙂