Pacific Crest Trail, Sierra Nevada

Les #1: neem een echte rustdag

23 juni 2015
Mammoth Lakes Californië

Na acht dagen in de High Sierras, het meest uitdagende stuk van de PCT, hadden Brendon en ik een flitsbezoek aan Mammoth Lakes gepland. Dus; vroeg (rond 12.00 uur) aankomen, inchecken in een hotel, douchen, de was doen, eten voor de volgende etappe kopen en de rest van de middag relaxen, internetten en bij-eten.

Mammoth Lakes bleek een uitgestrekt en exclusief ski-oord te zijn

Bij aankomst bleek Brendon een zakje met electronica-snoertjes om zijn telefoon e.d. op te laden verloren te zijn en ik had de schone taak een nieuwe BH te vinden, want de oude was stuk en had enorme gaten in mijn t-shirt gemaakt. Dit leverde een interessante zoektocht langs allerlei obscure winkels op…

De supermarkt is een paar mile van het hotel en druk met dagjesmensen. Inkopen doen is zeker voor mij als niet-Amerikaan een expeditie. Door het exclusieve ski-gebeuren hebben sommige producten behoorlijk prijzige prijzen en maar weinig artikelen zijn geschikt om in de rugtas mee te nemen (lichtgewicht, voedzaam en snel gaar). Uiteindelijk nemen we om 17.30 uur de laatste bus naar het hotel. Beiden met minstens drie volle boodschappentassen.

De volgende ochtend gaat de wekker al vroeg. De tas moet weer worden ingepakt, ik wil nog een keer uitgebreid douchen en we maken volop gebruik van het continental breakfast-buffet in het hotel. Daarna ga ik nog op zoek naar een hoofdnetje en DEET in verband met de muggen.

Terug naar de trail

Om 10.00 uur nemen we de eerste van twee heel langzame en toeristische bussen terug omhoog. Bij het startpunt lunchen we met het eten dat over is van gisteren. Om 12.00 uur vertrekken we voor een tocht van zo’n 10 mile. Het is warm en druk met veel dagjesmensen die naar ’the Devils Postpile’ gaan, een National monument, en inderdaad bijzonder om te zien (door afgekoelde magma is er een rots van zeshoekige basaltkolommen gevormd).

We zijn niet vooruit te branden te besluiten een siësta te houden. Rond 16.30 uur gaan we verder, maar al snel voelt Brandon zich niet lekker, zodra we een geschikte plek vinden besluiten we dat het genoeg is voor vandaag. Als we in onze slaapzak liggen komen we tot de conclusie dat het wijzer was geweest om na acht heel inspannende Sierra-dagen een échte rustdag in Mammoth te nemen.

We besluiten om bij de eerstvolgende gelegenheid twee rustdagen te nemen. Dat is ongeveer negen wandeldagen verderop in de buurt van Echo lake/South lake Tahoe, we hebben iets om naar toe te leven, zeg maar…

You Might Also Like

 • erna van garderen 24 juni 2015 at 09:47

  Ja, zo bewijst het zich toch maar weer.
  denk je vrij te hebben maar je rent van hot naar her en vergeet echt te relaxen met je poten omhoog.
  goed plan over 9 dagen.
  Knuf

  • Claire 24 juni 2015 at 15:30

   Ja Erna, soms is het slim om echt even uit te rusten. Maar goed; dat kwartje viel wat laat. Een wijze les.

 • Rita Berkhout 30 juni 2015 at 19:09

  Dan is 9 dagen toch nog ver weg. ,maar daar zijn er inmiddels als ik dit schrijf 7 van om.xx