De woestijn, Pacific Crest Trail

Liften op de PCT

30 april 2015
PCT Californië Sheriff

Na in het gezellige dorpje Julian water en boodschappen gehaald te hebben. En met een homemade en gratis take away appeltaart van Mom’s in mijn rugtas is het tijd om terug te liften naar de trail.

Liften

Liften? Ja, liften, want 12 mile heen- en teruglopen in de zon en over een bochtige bergweg is niet slim. De mensen uit de omgeving zijn gewend aan PCT hikers en geven graag een lift, hebben andere hikers verteld. Samen met Claude uit Luxemburg probeer ik een lift te regelen. Helaas regent het en is het mistig; er zijn bijna geen mensen op straat. Ik steek mijn duim uit voor een politie auto; een waar ‘Sheriff’ opstaat. Oeps…

15 minuten later hebben we nog steeds geen lift. De Sheriff rijdt weer langs, opent zijn raam en vraagt ‘do you need a ride?’.

Ik doe een dansje van plezier, een lift in de enorme truck van de politie, op de achterbank, achter glas en met foot cuffs!

20 minuten later zet deputy Ken ons af bij de trail. Nadat hij een foto van mij mét truck heeft gemaakt, rijdt hij met alarm en lichten aan weer terug richting Julian.

You Might Also Like

 • erna van garderen 30 april 2015 at 04:27

  Hihihi. Claartje op de achterbank, kijkend door het achterraam. Klinkt een beetje boevig. En een dansje? Kon je dat nog met al dat lekkers in je rugzak?
  Eindelijk regen dus. Spoelen de ergste korsten ook een beetje weg. 🙂
  Maar fijn dat je ook wat aanspraak heb. Zowaar met een Claud uit Luxemburg.
  goed te verstaan?
  Blij dat je het zo goed naar je zin hebt.
  wacht weer op je volgende verhaal.
  knuf
  .

  • Claire 30 april 2015 at 12:47

   Ha Erna er zat zeker wat lekkers in die tas: Homemade en heeeel lekkere apple pie voor hikers en een stuk geitenkaas. Yumyum.

   Ik lig inmiddels gedouched in de tent. En morgen mag mijn kleding in was, dan ben ik weer helemaal het mannetje. Groetjes!

 • Roos 30 april 2015 at 05:59

  Had je wel je huttenjurkje aan en je bloem in je haar? Het is in voorkomende gevallen nl ook een liftjurkje, :).

 • Saar 30 april 2015 at 08:58

  Nice! Dat zijn de beste liftacties 😉

 • Claire 30 april 2015 at 12:49

  Ja Roos en het het werkt, samen met de vrolijke liftsjaal! Steekt af tegen de berige wandelaars. Ik zal daar binnenkort een foto +stukje over plaatsen.

 • Rita Berkhout 5 mei 2015 at 18:33

  Gelukkig heb je alles bij je, de roos het jurkje en de sjaal. Kon niet beter. Wat heb je het naar je zin meisje. Dit is wat je wilde.
  Ik vind het heerlijk om te lezen. Tot gauw met het nieuwe bericht !!