Pacific Crest Trail, Washington

Mile 2250: hergroeperen

25 augustus 2015
Zonsondergang in Washington

Op het internet lezen we dat de brand inderdaad heel erg dicht bij de PCT is gekomen en dat de trail vanochtend is gesloten. Andere hikers laten op Facebook weten dat er door de rook weinig uitzicht vanaf Goat Rocks was; we hebben weinig gemist.

Het is een toestand hier in Washington met alle branden, ontruimingen en omleidingen.

De opties zijn:

1. Ons twee uur terug laten rijden naar de trail en 175 mile naar het noorden lopen. Daar eindigt waarschijnlijk onze tocht, want een belangrijke weg is vanwege de branden gesloten. Het is de vraag of er auto’s rijden, zodat we kunnen liften en inkopen kunnen doen. Dit is 225 mile vóór de Canadese grens en het eindpunt van de PCT. Er zijn allerlei omleidingen maar deze veranderen van dag tot dag. Niets is zeker…

2. Canada te voet en zonder gedoe en onderbrekingen via een andere route zien te bereiken.

Na een paar uur internetten hebben we een alternatief bedacht: eerst naar het westen over een fiets/wandelpad dat 1 mile van ons logeeradres vandaan ligt, daarna langs de kust naar Olympic National Park waar we doorsteken naar Port Angeles. Vanuit hier gaat een ferry naar Victoria in Canada. Omdat dit een officiële grensovergang is, kan ik de US legitiem verlaten én er weer naar terugkeren. Dit in tegenstelling tot de onofficiële grens in de middle of nowhere op de PCT (die ik daarom niet van plan was over te steken).

In ongeveer 200 mile kunnen we naar Canada lopen en dit alles met minimaal gedoe, frisse zeelucht en (bijna) gegarandeerde aankomst!

We zijn er snel uit: na 2250 mile hebben we afscheid van de PCT genomen en beginnen aan de Pacific Northwest Rail to Trail West Coast Olympic Peninsular Canadian Sound Ferry Pacific Crest Trail Alternate. Dit is de PNRTWCOPCSFPCTA in het kort.

You Might Also Like

 • erna van garderen 25 augustus 2015 at 03:31

  Een hele lange naam voor de pct alternatief. 🙂 Wat zal dat heerlijk zijn na die lange tijd om weer frisse zeelucht in te ademen.
  Jammer dat het zo loopt, maar een juiste keuze denk ik. En ook weer mooi lijkt mij.
  als je bedenkt dat Canada je einddoel was ben je gewoon nog steeds op de goede weg.
  en nu nog iets korter lopen ook.
  geniet nog van de laatste loodjes.
  knuf

  • Claire 25 augustus 2015 at 15:05

   Omdat de trail compleet nieuw van opzet is zal het vast mooie vethalen opleveren. Weer eens wat anders dan ‘Angels’ en ‘Magic’ onderweg. Een dikke hug terug!

 • Bas 25 augustus 2015 at 04:14

  Wat een gedoe zeg met die branden, maar wat Roos zei, wel weer even wat anders zo langs de kust. Vast ook leuk!

  • Claire 25 augustus 2015 at 15:06

   Een heel nieuw avontuur Bas 😊

 • anneke 25 augustus 2015 at 12:43

  Wat jammer dat je de PCT niet kunt afmaken, daar is het tenslotte om begonnen, maar nogmaals, veiligheid voor alles.
  Twee jaar geleden hebben we , met de auto, door Olympic Park gezworven, wat een prachtig gebied, een goed alternatief hoor. Geniet ervan.

  • Claire 25 augustus 2015 at 15:03

   Door de branden is er gewoon te veel gedoe wat weinig met wandelen te maken heeft. Dit lijkt mij een mooi avontuur, via de mooie Olympics (grote kans op beren 😊) en we bereiken Canada alsnog te voet!

 • Jimmy 25 augustus 2015 at 19:06

  Jammer van de branden , maar jullie hebben een prachtig alternatief gevonden that’s the spirit ..
  Blijven gaan 😉 .