De woestijn, Pacific Crest Trail

Mile 700: Kennedy Meadows

4 juni 2015
Kennedy Meadows PCT

Kennedy Meadows is niet veel meer dan tien huizen en de General Store. Nagenoeg alle hikers doen deze plek aan; het is eerste mogelijkheid na zeven dagen om inkopen te doen en hamburgers te eten en bier te drinken. Daarnaast is het de laatste mogelijkheid voor de High Sierras om postpakketen te ontvangen, inkopen te doen en hamburgers te eten en bier te drinken. Kortom; hier zijn de eerste levensbehoeften van een hiker…

Omdat er geen mobiel bereik en geen toegang tot internet is, koop ik een telefoonkaart om met de publieke telefoon naar de Agnes-verkopers te bellen. Natasja van de klantenservice is behulpzaam. Als ik de tent terugstuur, krijg ik een compleet nieuwe, ze hebben namelijk geen losse stokken op voorraad. ‘Dat is wat lastig, het is vier dagen lopen naar het postkantoor. Daarbij; ik kan echt de bergen niet in zonder tent’. Natasja noteert het telefoonnummer van de General Store en beloofd contact op te nemen met de mensen van Big Agnes.

Ondertussen neem ik een ietwat ‘shabby’, maar warme en zeer gewaardeerde douche en geef mijn kleding gelijk een voorwas, zodat ze later wat schoner uit de wasmachine komen. Na de douche is het tijd voor eten. Ik begin met de voor-lunch uit de winkel; yoghurt, een banaan, een sinaasappel, een kaasje, tomatensap en een biertje – het gezondste wat er te koop is. Op het terras vermaak ik mij prima met de andere hikers. Handige mannen bieden aan de tentstok te maken, maar komen snel tot de conclusie dat het een mission impossible is.

Na de lunch; een dubbele cheeseburger van grill, wordt mijn naam omgeroepen. Er is telefoon voor mij, het is Shelby van Big Agnes. Ze heeft mijn gegevens nodig om een nieuwe tentstok op te sturen en als ik een klein bedrag per Visa betaal, stuurt ze ‘m per Fed-Ex en is de stok er gegarandeerd zaterdag. ‘Yes, please!’.

De rest van de middag hang ik rond op het terras van de General Store. Het diner bestaat uit pizza, sla, ijs en twee biertjes. Kamperen doen we in de ’tuin’ achter de winkel. Morgen een herhaling van vandaag, zonder tentstok-gedoe.

Had ik al verteld dat iedere nieuwe hiker enthousiast wordt onthaald met een groot applaus?

You Might Also Like

 • Bas 4 juni 2015 at 05:28

  Wow Claire! Wat een verhalen weer! Hele stukken zonder water en tentstokken, stoer hoor! Dat het dan allemaal even net iets te veel wordt snap ik heel goed. De biertjes zullen wel extra lekker gesmaakt hebben 😉 Het zal ook wel een goed gevoel gegeven hebben om een applaus te krijgen voor het bereiken van de general store in the middle of nowhere 🙂

  Geniet ervan en ik hoop dat de volgende tentstok het nog zeker uithoudt tot die ene kampeerplek op een Europees heuveltje!

  • Claire 4 juni 2015 at 07:54

   Ja het bereiken van de General Store is zeker een applaus waard. Alleen in de UsofA. Alleen op de PCT.
   Ik ben inmiddels in het bezit van twee rente en vier stokken, een klein luxe probleem 😉

 • joep 4 juni 2015 at 06:57

  wat een goed verhaal zeg over die tentstok.
  En ik krijg zeker trek als je over die heerlijke hamburgers praat.
  Ook dat verhaal over die telefoon,kan je bijna niet voorstellen.
  Hier kan je gewoon altijd bellen.
  Goeie reis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Claire 4 juni 2015 at 07:50

   Ja gek is dat he Joep, helemaal geen telefoon, internet of stroom. Het is hier zo ontzettend groot en leeg, dat is onvoorstelbaar.
   En ja! Alles smaakt goed: een koud cola of biertje en ook de burgers 😃

 • erna van garderen 4 juni 2015 at 20:07

  Heb je je kleding aangehouden onder de douche als voorwas? Of gewoon op een hoopje naast je.
  je voor-lunch is gezonder dan je lunch, maar het vult en jij bent wel zo’n vetklep, toch? Hamburgers zijn niet echt mijn ding zoals je nu zult begrijpen. :-). Toch fijn dat de mensen al is het shabby, behulpzaam zijn. En klappen bij aankomst. Lijkt wel op de vierdaagse in Nijmegen de laatste dag.
  warm.
  je klinkt in ieder geval weer vrolijker.
  Knuf

 • Rita Berkhout 4 juni 2015 at 20:37

  Beetje biotex erbij en klaar. Wat zal jij een heerlijke douche en of bad weer waarderen.
  Het doet me trouwens denken aan de b.b.q. Niet veel veranderd dus. xxx