Canada, West Coast Trail

Modder en scruffy looks: the West Coast-look

14 september 2015
West Coast Trail

Er staan drie kabelbanen op het programma vandaag. Na het gedoe met de eerste kabelbaan, een paar dagen geleden, omzeil ze allemaal: in plaats van de kabelbaan te nemen besluit ik de rivier te doorwaden. Het water staat niet hoog dus dat gaat prima. Mijn schoenen blijven aan, ze zijn toch al doorweekt en anders worden ze dat wel. Het heeft geen zin om moeite te doen en ze droog te houden en ook vandaag schijnt de zon volop en is de temperatuur ‘zonnig’. Drogen kan later wel.

Na een adembenemende ochtendwandeling over het strand gaat de trail het regenwoud weer in. Hier wacht een lange serie van eindeloze, steile en hoge trappen, hangbruggen, modderige paden en rivieroversteken over gladde boomstammen. Mijn favoriete onderdelen. Om de modder heen lopen vraagt veel concentratie en energie. Het is een pad vol verrassingen zoals verborgen poeltjes, zwemmende stukken hout en veel te gladde boomwortels. Ik besluit al snel dat niet vies worden geen optie is en ga vol voor, door en in de modder. ‘Hopsa! Yeah! Tien punten! Splash!’. Glibberend en blij vervolg ik mijn weg. Nu ik een stuk minder voorzichtig hoef te lopen gaat mijn tempo omhoog.

Voor een groepje tegenliggers maak ik een ’tuimeKlaartje’; een prachtige uitglijder. Ik check voor ze zekerheid ze het gezien hebben, het zou toch jammer zijn als ik voor niets ben uitgegleden!

Na deze dag nog één dag lopen en dan wacht er een warme douche voor mij en een wasmachine voor mijn kleding. Tot die tijd omarm ik de modder en mijn scruffy looks!

You Might Also Like

 • erna van garderen 14 september 2015 at 17:39

  Mwahahaha. Modder klaartje. Woehaaaaa.
  schijnt goed voor je huid te zijn 🙂
  Geweldig. Hoe lang is deze trail?
  Lijkt me we wat.

  • erna van garderen 14 september 2015 at 17:40

   P.s. maak daar ook een wat selfies van 🙂

   • Claire 14 september 2015 at 22:42

    75 kilometer modder, zweet en zand 😊

 • Bas 14 september 2015 at 17:48

  Ze hadden geen actiefoto van tuimeKlaartje? 😉 Klinkt allemaal erg mooi, al ben ik ook geen fan van hoogtes en smalle wiebelende hangbruggen!

  • Claire 14 september 2015 at 22:44

   Het spontane was er natuurlijk afgeweest als ik nog een sliding voor de foto had moeten maken – veel minder leuk –

 • Roos 14 september 2015 at 21:53

  Heel goed Claire! Lekker in de modder spelen! En inderdaad, wat de anderen ook zeggen: een mooi moment voor selfies en filmpjes 🙂

 • V 15 september 2015 at 12:38

  Ja, ja, uitglij-selfies. Moet toch kunnen met eenn wandel-selfie-stok?! Looking forward!! Liefs V