Over de PCT, Pacific Crest Trail, Paklijst

Niet zo domme telefoon

14 april 2015
Telefooncel in de woestijn

Ik ben om. Ik heb mijn roze Nokia 100 kindertelefoon ingeruild voor een magische en slimme telefoon. Waarom? Er zijn ontelbaar veel en onweerstaanbare app’s en mogelijkheden met een smartphone. Een smartphone geeft…

 • toegang tot eindeloos veel informatie op internet zoals weersvoorspellingen, bustijden, hotels, etc,
 • toegang tot gedetailleerde informatie over de route zoals het Pacific Crest Trail Water Report (up-to-date informatie over waterbronnen in het droge Californië) en de wandelkaarten van vrijwilliger Halfmile,
 • gemakkelijk en kosteloos contact met ’thuis’ met Facebook, WhatsApp, Skype, e-mail..,
 • de mogelijkheid om per e-mail een bericht mét foto op dit blog te plaatsen,
 • reden om een dorp, café, restaurant of hotel op te zoeken en gebruik te maken van faciliteiten als gratis wifi eten, drinken, bed, douche en wasmachine.

Mis ik nog iets? Of heb je nog een gouden-app-tip voor mij? Ik lees het graag.

You Might Also Like

 • Nicolette Leenen 14 april 2015 at 10:26

  Dit had ik je al jaren geleden verteld. 😉

  Je mist nog gratis bellen met WhatsApp en Facebook. Als je toegang tot wifi hebt. 😉

  • Claire 14 april 2015 at 11:33

   NicNic, ik zal voortaan beter naar je luisteren. Dus Skype is alweer Old skool? Jeetje wat gaat de wereld snel! 😉

 • Nicolette Leenen 14 april 2015 at 10:29

  P.s een stappen teller. Nutteloos maar wel leuk weet je. 😉

 • erna van garderen 14 april 2015 at 11:05

  Ben het helemaal met nicolette eens. Kleine roze meisjes worden groot (nog altijd wel wat roze :-().
  Begint er nu helemaal echt op te lijken. Zal je overal volgen. Geniet heftig en zie veel.
  dikke kus.

  • Claire 14 april 2015 at 11:42

   Gezellig dat je mij volgt Erna. Dikke knuf terug!

 • erna van garderen 14 april 2015 at 13:37

  Natuurlijk volg ik jou klaartje. Ben zoals je weet heftig jaloers. Ga met je mee van het begin tot het einde.

 • Bea 16 april 2015 at 14:23

  Ik ben niet jaloers, maar begrijp wat Erna bedoelt. Zij had graag Compostella gelopen, maar door pech ging dat niet door. Een hele fijne trip Claire, veel plezier en dank je voor de gezelligheid van jaren tegenover mij. Dikke knuffel! Nu op weg naar geluk! Tot horens!

 • Bea 22 april 2015 at 13:12

  Lieve Claire,

  Iris en ik zitten gezellig aan de thee en natuurlijk haar ijsje en willen je een groetje sturen. Hoe is het daar? Het is hier 14.00 uur, dus bij jou ongeveer 5.00 uur in de morgen en lig je vast (dat hopen we) op één oor. Kun je een beetje slapen met alle nieuwe geluiden? We denken aan je en moeten heel erg wennen aan een Baanleven zonder jou. Iris wil nog even kwijt dat ze je heel erg mist! xxxxxxx

  • Claire 24 april 2015 at 03:11

   Lieve Bea en Iris,
   Ik mis jullie ook heel erg. Het is best raar om niet te werken. Hier is het 8 uur eerder. Het is heel mooi hier. Bergen met veel uitzicht, cactussen met bloemen enzo. Ik heb al een slang(etje) gezien. Ik kom iedere dag zo’n 10 andere wandelaars tegen. Het zijn aardige mensen. Nu ben ik in een gezellig bergdorpje en heb ik een hele mooie hotelkamer met heerlijke douche! Heel veel kusjes en liefs xxxxx

 • aliette 22 april 2015 at 14:45

  Heeeeeel veel plezier en ik ga je zwker volgen dikke knuf

 • Bea 2 mei 2015 at 08:46

  Hallo Claire,

  Wat een indrukken en avonturen beleef je al. Uit de verhalen maak ik op dat je het erg naar je zin hebt. Wat leuk om allemaal te lezen.
  Hier gaat alles goed. Iedereen van De Baan heeft een weekend van minimaal 5 dagen vrij. Daar was wel even behoefte aan, want het is zeer hectisch allemaal. Wennen aan een nieuwe collega en jouw vervanging komt pas 18 mei.

  Ik kijk uit naar je nieuwe verhalen. Niet te hard werken hoor (lopen), voor je het weet is het allemaal weer voorbij!
  Liefs Bea

 • Claire 3 mei 2015 at 18:06

  Ha die Bea, dat klinkt goed lekker een paar dagen vrij. Geniet ervan en hopelijk ook van een beetje zon. Ik stuur wat stralen je kant op :). Ik heb het inderdaad heel erg naar mijn zin. Het is zoooo mooi hier en aardige, grappige, interessante mensen onderweg. Groetjes van Claire

 • lidy willems 3 mei 2015 at 18:22

  Hey Claire,
  Ik ben benieuwd naar je ervaringen. De Loopbaangroep leeft met je mee. Houd ons op de hoogte!
  Groet van Lidy

  • Claire 4 mei 2015 at 18:26

   Dag Lidy, wat leuk om je te horen en gezellig dat de wandelclub mij volgt. Ik blijf bloggen, want dat is een leuke activiteit om ’s avonds te doen. Groetjes!

 • Emma leenen 9 mei 2015 at 09:31

  Lieve c laire
  Wat Heb je al veel mee gemaakt claire van een luxe hotel kamer en de weg geef winkels met voedsel,
  zo slecht is het daar nog niet er Word goed voor de hikers gezorgd.
  ligt er nog sneeuw in het gebied waar je nu bent fijn dat je een broek kan kopen voor de weersverandering.
  We kijken elke dag naar je verhalen om je te volgen.liefs en een dikke knuffel van emma

  • Claire 9 mei 2015 at 14:19

   Ja, er wordt hier goed voor de wandelaars gezorgd. Het allerleukste is de verrassing als er onderweg in het niets ineens koude frisdrank klaarligt.

   De sneeuw is grotendeels gesmolten, want overdag vriest het niet. Volgens de voorspelling geen neerslag, wel fris en vriest het in de nacht. Ik heb er fijne, warme slaapzak. En een muts in de hikerbox ‘gevonden’; een echt Claartje!

   Later vandaag vertrek ik met de groepje anderen. Iemand van het hostel zet ons af. Wij zijn de laatsten, we kunnen de voet sporen van de anderen volgen 😉