Canada, Canadian Rockies

Op de thee bij Louise & Agnes

25 september 2015
Six Glaciers Teahouse

…dus in verband met de kou geen backcountrycamping en vanaf nu alleen nog maar daguitstapjes voor mij…

Vandaag ga ik voor de ’the Plain of Six Glaciers glaciers-trail’ rondom Lake Louise en omdat dit een must is voor iedere toerist sta ik vroeg op om voor de horde uit te lopen.

Eerlijk is eerlijk; het is hier echt heel heel heel erg mooi. Denk aan een strakblauwe lucht, geel gekleurde bomen, grillige bergen met besneeuwde toppen, een groen /blauwmeer en af en toe een gletsjer…

In een paar uur loop ik naar de Plain of Six Glaciers Teahouse, een door de Zwitsers gebouwde hut, waar alle voorraad óf ingevlogen óf per muildier vervoerd wordt. Er zijn nog maar een paar andere wandelaars en ik beloon mijzelf met verse in de houtoven gebakken appeltaart en verse koffie. Daarna loop ik nog 1.5km door naar het uitzichtpunt en hoewel de gletsjers indrukwekkend zijn, is het verdrietig om te zien hoe ver ze gesmolten zijn.

In de vallei zijn met regelmaat de knallen van lawines te horen en het verschuiven van pakken sneeuw te zien. Waarschijnlijk omdat het een zonnige dag is?

Daarna keer ik om en neem een andere trail omhoog naar Lake Agnes. Alweer een mooi helderblauw meer met een theehuis. Deze sla ik over, want het krioelt hier inmiddels van de toeristen én ik heb bij de bakker allerlei lekkers voor de lunch gekocht. Na de lunch loop ik in snel (bijna rennend) tempo naar beneden; mijn benen zijn in topconditie en mijn rugzak is vederlicht zonder kampeerspullen. En dat is best leuk om te ervaren!

You Might Also Like

 • jimmy 25 september 2015 at 20:55

  Wow dat is knap …
  Dat zal wel zijn dat uw benen in topconditie zijn..dat zal dan wel genieten zijn met die dag tripjes
  😉

 • erna van garderen 25 september 2015 at 22:06

  Fijn dat je niet uitgewandeld was. Zo zie je toch nog een hoop.
  prachtige foto. Maar idd wat erg dat het zo snel gaat met de afbraak van het ijs.
  toch ook lekker lopen zo zonder bagage.
  idee dat je zweeft. En je hebt natuurlijk al heel heel veel in je benen. 🙂
  Knuf

 • anneke 28 september 2015 at 11:04

  Hallo Claire,’
  Wat geniet je toch van alles en wij genieten mee, heerlijk om te lezen.