Georgië

Op weg naar Guli Pass: een flinke regenbui 

3 september 2016
Hiking Svaneti

Dag 3: Mazeri-Richting Guli Pass

Aantal kilometer: 10

Yeah! Er zijn patches of blue in de lucht te zien. Hoewel het heel koud is, begint de dag hiermee goed. Na het ontbijt dalen we onder het genot van geweldig mooi uitzichten af naar het dorp Mazeri. In Grand Hotel Ushba zijn we welkom voor koffie en cake. De naam ‘Grand Hotel’, deed ons het ergste verwachten, maar een paar dames zijn het overeens; ‘mochten we ooit trouwen, dan is dit mijn huwelijksreis-bestemming!’.

Na de koffiebreak wacht een klim richting de Guli Pass (2950 meter). Omdat dit een relaxte vakantie is, gaan we niet zoals thru-hikers zouden doen in één keer door, maar bivakkeren we halverwege de klim en bewaren we het restant voor morgen. Als we de bewoonde wereld (met een uitgebreid aanbod aan guesthouses) verlaten is er gerommel in de lucht te horen. In het volgende dal zien we regen en wolken, maar die zijn nog niet in ons dal.

Wat te doen? Doorlopen naar de bivakplek? Of schuilen nu we de mogelijkheid hebben?

Het is nog maximaal twee uur lopen naar de bivakplek, het slechte weer heeft ons nog niet bereikt, we lopen niet helemaal naar boven en naar onbeschut terrein en als we nu stoppen met wandelen is de tocht van morgen wel heel erg lang.

Zo snel als we kunnen lopen we omhoog en halverwege barst de regen los. Snel trekken we onze regenkleding aan en lopen door. Op de geplande bivakplek zetten we razendsnel één van de tenten op en kruipen er met z’n zessen in.

Dat klinkt leuk, maar al snel zitten we in een sauna en begint het door de condens binnen te regenen.

Zodra het even stopt met regenen en onweren worden de twee andere tenten opgezet en ondertussen filteren we water (op de schapen-slacht-plek-met-resten-recent-geslacht-schaap).

Het lukt nog nét om een pan soep te koken voordat de volgende regenbui losbarst.

Gezellig, knus opgevouwen eten we onze lunch (met Hartkeks voor de liefhebbers).

Hierna kruipt iedereen in z’n slaapzak voor een middagdutje, om op te warmen en om te wachten tot het stopt met regenen. Gelukkig doet het dat ook tegen etenstijd. Vanavond staat er nasi met pindasaus, omelet en gebakken uitjes op het menu – de rugtas wordt steeds lichter. Toe is er koffie, thee, chocolade en een kleine alcoholische versnapering.

Hopelijk klaart het weer morgen op, anders hebben we weinig plezier van de klim naar Guli.

Bekijk meer foto’s op Instagram. Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een ijskoude soda pop of een kop sterke koffie. Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken; er kunnen wat fouten in staan.

You Might Also Like

 • Roos 3 september 2016 at 19:36

  Jeeeej, confetti! :p

  • Claire 4 september 2016 at 04:53

   Precies! 😉

 • Erik Gouw 4 september 2016 at 08:53

  Felix heb je weer van die lekkere whisky bij? 🙂

 • Felix 4 september 2016 at 16:18

  Erik, jazeker! Maar we hebben vandaag ook een colafles authentieke Georgische moonshine van een stel jagers gekregen. Ik vind het zelf best te pruimen, maar ik ben geloof ik de enige 🙂