Over de PCT, Paklijst

7 Outdoor-producten uit Amerika die hier een hit zouden moeten worden

2 december 2015

Op de Pacfic Crest Trail ben ik veel gearjunkies tegengekomen die van zo ongeveer iedere item de prijs, het gewicht, de voor- en de nadelen konden opnoemen. Ik ben meer iemand die na wat rondvragen en Googelen gewoon wat koopt en het daarmee doet. Over een aantal producten ben ik enthousiast en ik deel deze vondsten dan ook graag met je!

1. Dirty Girl Gaiters

Deze mooi-weer-Gaiters om stof, stenen en ander vuil uit trailrunners te houden zijn ontwerpen door een (outdoor)fashionista/ultra-marathonrunner. Ik heb ze zelf niet gebruikt en om ze alleen te vanwege de vrolijke prints te kopen gaat mij wat ver. Maar áls ik dan ooit besluit deze Gaiters nodig te hebben dan ga ik voor de doughnut-print. Of toch voor de gekleurde snoepjes? Bekijk hier alle prints.

Dirty Girl Gaiters

2. Sawyer waterfilter

In Europa gebruiken we vooral Hadex (chloordruppels) om water te zuiveren. In Amerika is een waterfilter veel gebruikelijker. De filters van Sawyer zijn lichtgewicht, gemakkelijk in gebruik, gaan (zo ongeveer) levenslang mee en zijn hierdoor duurzaam en de investering meer dan waard. Er zit één, overkomelijk, nadeel aan de filter: deze mag niet bevriezen. Lees meer over het Saywer waterfilter.

Sawyer waterfilter Prenj

3. Tyvek

Tyvek is gemaakt om huizen te isoleren, het lijkt op papier, is lichtgewicht, scheurt niet en laat geen water door. Het is daarom perfect om te gebruiken als grondzeil bij het kamperen. Als het nieuw is kraakt het behoorlijk, maar daar is een oplossing voor; was het een keer in de wasmachine en het gekraak is grotendeels weg. Mijn Tyvek heb ik maandenlang achter elkaar gebruikt en kan zeker nog een ronde mee. Kleine hoeveelheden Tyvek zijn in Nederland bij o.a. vliegerwinkels te koop.

4. Short shorts

Lichtgewicht, sneldrogend, verkrijgbaar in vrolijke prints en kleuren én het is goed voor de teint. Ja, ik ben om en draag short shorts tijdens het wandelen. Ben je bang voor schurende benen? Zolang het niet ontzettend, verschrikkelijk, extra, mega warm, is én er geen wind staat heb ik nergens last van en dat is bij het dragen van een lange broek écht wel anders.

Hiken Shorts Via Dinarica

5. Sokken van Darn Tough

Darn Tough’s zijn onverwoestbaar. En als het je toch lukt om ze stuk te maken, dan mag je het paar gratis inwisselen voor een nieuw paar. Aan een paar waarmee dat de halve PCT heb gedragen, daarna een half jaar lang twee keer per week in de sportschool heb gebruikt én de Via Dinarica (1500 km) mee heb gelopen zijn nog steeds geen slijtplekken te zien. Dát is nog eens een goede koop!   Helaas niet in Nederland verkrijg- en inwisselbaar.

6. Tarptent

De tenten van Tarptent zijn ultralicht en zoals de naam al zegt niet veel meer dan een Tarp of shelter, maar wél met ingebouwd muskietennet zodat muggen en ander ongedierte buiten blijft. Tentstokken hoeven niet meegesjouwd worden, want hiervoor worden de wandelstokken die je toch al bij je hebt, gebruikt. Waarom zou je meer gewicht meedragen dan nodig is? Ja, ik zou er best één willen hebben.

Tarptent

 

7. Hiken op trailrunners

Ik ben om! Waarom lopen op zware bergwandelschoenen als dit vaak ook op lichte trailrunners kan? Lees hier het blog dat ik over het lopen op trailrunners geschreven.

Hiken Trailrunners Via Dinarica

Ken jij nog briljante outdoor-producten uit het buitenland die wij zouden moeten omarmen? Laat hieronder een reactie achter

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier?

You Might Also Like

 • erna van garderen 2 december 2015 at 11:24

  1. Jelly beans 🙂
  En waar kun je dan die sokken bestellen?
  Heb je een adres?
  Rest geloof ik niet voor mij van toepassing
  knuf

  • Claire 3 december 2015 at 16:01

   Oh ja Jellybeans!
   Helaas geen Darn Toughs hier verkrijgbaar en dat ws. maar goed ook met ons zuunige Hollanders 😉

 • wessel rubensky 7 maart 2016 at 01:34

  De ULA rainkilt. http://www.ula-equipment.com/product_p/rain-kilt.htm Licht klein op te pakken. Snel om te doen en uit te trekken. maakt een regenbroek overbodig.
  ULA maakt ook de Ohm 2.0 rugzak, waar ik zelf al jaren mee loop.

  Hiken in Tights! Het ziet er misschien minder outdoor en meer trailrunning uit. Maar ze zijn licht/warm en makkelijk weg te stoppen.

  Oja; Ik heb de Tarptent Contrail. 750 gram en mijn favorite shelter. Op dit moment heeft Tarptent de opvolger de Protrail voor 1 pers en de Motrail voor 2 pers of 1 pers die meer ruimte wilt. 😉

  Groet Wessel

  • Claire 7 maart 2016 at 20:08

   Ja, die Amerikanen kunnen er wat van hé – Ik heb in ieder geval veel van ze geleerd 🙂