Over Reiske

Hoi, ik ben Claire,

ReiskeIk wandel en kampeer graag, bij voorkeur ver weg van de bewoonde wereld.

Sinds 2010 ben ik vrijwillig reisbegeleider bij Spring Reizen. Voor, met en door Spring heb ik veel mooie avonturen beleefd; zowel in de zomer als in de winter, maar altijd samen met anderen.

Pacific Crest Trail (PCT)

Sinds 2015 mag ik mijzelf thru-hiker noemen, want ik heb de Pacific Crest Trail in Amerika gelopen. Dit is ook wanneer ik met bloggen ben begonnen: overdag tijdens hiken nadenken over onderwerpen, foto’s maken en ’s avonds op het kleine scherm van mijn mobiele telefoon heb ik de blogs geschreven.

Ik heb veel plezier van het schrijven én de reacties op mij berichten gehad. Omdat ik nog lang niet klaar ben met reizen, wandelen, kamperen en andere dingen die met buitensport te maken hebben én omdat er maar weinig Nederlandstalige blogs over deze onderwerpen zijn heb ik besloten te blijven schrijven; Reiske blijft!

Via Dinarica

In de zomer van 2016 heb ik de Via Dinarica gelopen, dit is een nieuw lange-afstand-wandelpad op de Balkan. Ik kan met trots zeggen dat ik de eerste vrouw ben die deze trail van Slovenia tot Ohrid in Noord-Macedonië heeft gelopen!

Kustpad Montenegro (PPT)

Een korte, maar uitdagende solo-kampeertrektocht van zo’n 180 kilometer langs de Montenegrijnse kust, grofweg tussen de grens met Kroatië en de grens met Albanië.

Haute Randonnée Pyrénéenne (HRP)

In de zomer van 2017 heb ik zo’n 800 kilometer door de Pyreneeën gelopen. Van Atlantische Oceaan naar de Méditerranée, dwars door de bergen en zoals de titel zegt: over de hoge route. Lees in het blog Reiske@work meer over hoe mijn tochten plan en loop.

Greater Patagonian Trail (GPT)

Avontuurlijk wandelen in Chili en Argentinië, want hoewel de naam een trail doet vermoeden is de GPT (nog) geen trail. Eind 2017 en begin 2018 heb ik het woeste en indrukwekkende Patagonië te voet ontdekt tijdens een tocht waar naar verwachting niets volgens verwachting ging.

Waarom? Gewoon, omdat het leuk is om avonturen te beleven!

Reiske

Foto: Dragan

No Comments

Leave a Reply