Bulgarije, Pirin

Pirin: de zandpiramides van Melnik

2 oktober 2018

Rond lunchtijd kom ik aan in gehucht Razlog. Daar op de toeristische kruising, te weten de weg naar het klooster, is een restaurant.

Na een uitgebreide lunch, met uitzicht op een Lada Niva, is het tijd voor de laatste kilometers in Bulgarije en Pirin NP.

Via de beroemde zandpyramides wandel ik naar wijndorp Melnik.

De uitzichten zijn indrukwekkend

In Melnik besluit ik dat het slimmer is om meteen door te reizen naar het stadje Sandanski, want daar neem ik morgen de bus naar Griekenland. Van de informatie bij de bushalte word ik niet veel wijzer, maar een dame op leeftijd zegt, terwijl ze vijf met de vingers aan haar hand aanwijst, dat de bus om pet komt.

Terwijl ik wacht entertaint de dorps-dronkaard mij met een monoloog waar ik niets van begrijp. Mijn boze blik en ‘laat me met rust’, snapt híj dan weer niet. Even voor half zes komt de bus aanrijden, fijn.

Sandanski (de warmste stad van Bulgarije!!) blijkt een kuuroord te zijn. Het centrum is autovrij en op de meest bijzondere plekken komt er stoom uit de grond.

De taxi zet mij de volgende ochtend af bij een wegrestaurant even buiten de stad. Omdat ik mijn busticket online heb gekocht krijg ik SMS met de mededeling dat de bus 20 minuten te laat is. Een uur later zit ik dan eindelijk in de bus richting Thessaloniki, daar aangekomen kan ik bijna direct overstappen op de bus naar Litochoro, een dorp aan de voet van Olympus – het toetje van deze trip.

De route: naar Melnik

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Pirin Bivak-Pirin Hut-Melnik   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

GPS Pirin Hut-Melnik

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier?
Wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens een bergtocht: er kunnen fouten in staan. De internetverbinding is op goed geluk.

You Might Also Like

  • Emma 3 oktober 2018 at 18:35

    Mooi mooier super mooi de rotsen de laatste dag?Clara wat leuk de beweegbare auto,s nostalgie een soort mini efteling komt op je pad.🙋 tot in Holland🌷🌷🌷🌷

  • Erna van Garderen 4 oktober 2018 at 10:45

    Jammer weer voorbij. Heb weer genoten. Welkom terug naar Nederland
    Knuf