PPT - Kustpad Montenegro

PPT: Bar – Stari Bar – Rumija

20 mei 2017

Aantal kilometer: 18,2 (+ 1698 meter stijgen)

‘Sama’. ‘Ja, sama’. De meneer die ik buiten het dorpje Stari Bar tegenkom heeft net verteld dat de berg Rumija wel 16 (of 21, hij ging wat snel met vijfjes aanwijzen op z’n hand) kilometer verderop is. Sama, alleen, is prima. No problem. ‘Russia?’ ‘Nee, Holland’.

Stari Bar PPT

Yeah! Ik ben in Montenegro en de komende 180 kilometer volg ik het kustpad, de PPT. Het woord ‘kust’ slaat op de uitzichten, het pad zelf doet de zee niet aan, maar loopt door de bergen die tot vlak aan de kust lopen. Het is hier volop lente: de bergen bloeien, de zon schijnt en de lucht is blauw.

Karst Mountains PPT

Vandaag wandel ik omhoog vanaf zeeniveau voor het eerste deel van de tocht. Rustig, want het is warm en mijn tas is best zwaar. Vol goede voornemens heb ik namelijk braaf gezond eten meegenomen; dit keer geen diner van instant noodles met pinda’s, avonden achter elkaar. Rustig, omdat ik royaal de tijd heb om de tocht te lopen.

Rond 14.30 uur ben ik aan de voet van de berg. Ik zet Tarpent op om mijn spullen in achter te laten.
Tarptent Rumija PPT
Bam! 600 meter klimmen later sta ik op de top van Rumija. Bam! 1595 meter! Nu snel naar beneden om een ***diner voor mijzelf te koken.
Rumija PPT Montengro

De kapel is van metaal en hier met een helikopter naartoe gebracht.

Meer weten?
Lees dit blog met alle praktische informatie (inclusief GPS-tracks en waypoints) over het wandelen van de PPT.

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mij blog met plezier?
Trakteer mij op een kop koffie – wandelen en bloggen maakt dorstig!

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

PPT: Bar-Stari Bar-Rumija   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

PPT: Bar-Stari Bar-Rumija

You Might Also Like

 • Erna 20 mei 2017 at 08:33

  Nee Clara, je bent weer op weg. En weer in het oude Joegoslavie. Montenegro is mooi ja. En echt eten top. Gaat je andere tocht ook nog door?

 • Jeroen 20 mei 2017 at 08:48

  Een nieuw avontuur… wandel ze!

  • Claire 22 mei 2017 at 19:13

   Thanks, ik voel mij weer helemaal thuis:-)

 • Erwin Braak 20 mei 2017 at 08:56

  Wederom weer een uitzonderlijke tocht. Ik kijk weer uit naar jouw verhalen. Geniet ervan.

  • Claire 22 mei 2017 at 19:15

   Ah wat leuk dat je mij volgt. De avonturen komen gelukkig vanzelf (+ wat klunzige acties van mij) 😉

 • Bregje 20 mei 2017 at 10:01

  Leuk! Ik ga je weer volgen hoor! Veel plezier.

  • Claire 22 mei 2017 at 19:15

   Leuk! Dank je wel.