PPT - Kustpad Montenegro

PPT: Brajići – Ivanova Korita (NP Lovćen)

30 mei 2017
PPT Brajići Majtori

Aantal kilometer: 19,2 (1200m. stijgen en 740m. dalen)

Om 6.00 uur vertrekt de eerste bus van Budva terug omhoog naar de trail. Als ik in Brajići uitstap en busman mijn tas aangeeft vraagt hij of ik ga wandelen? ‘Ja. Naar Herceg Novi’. ‘Ni normal!’ is zijn reactie. ‘Ciao!’ De bus rijdt weg. 

Ik ben vroeg op stap omdat er een flinke klim in de tocht zit, het ’s ochtends vroeg al erg warm is en het ’s middags meestal regent. Ook is mijn rugtas gevuld. Vooral met allerlei lekkernijen van de markt zoals kaas, worst, gedroogde paddenstoelen en zelfs gedroogde frambozen. Oh en een nieuwe aansteker, zodat ik een warme in plaats van een geweekte maaltijd kan eten. Ik had zoveel eten gekocht dat ik gisteravond in het hostel wat weg heb gegeven aan een stel Waloniërs in ruil voor een glas wijn.

Mijn ogen waren groter dan mijn rugtas.

Zoals verwacht is dit deel van de trail weinig belopen: de dag begint met gestoei met vochtige en stekelige struiken. Ondertussen zoek ik naar restanten van een pad en vage markering. In het bos wachten er klimmetjes over ongevallen boomstammen en even later is het pad veranderd in een bosbouwplaats.

PPT Brajići
Ik reken op een bron die ik niet kan vinden.

Grrr.

Het is volgens de markering drie uur lopen naar de volgende bron.

Grrr. Grrr.

Een paar minuten verderop zie ik de bron toch. Yeah! Als ik in de cistern kijk verandert de Yeah! in een Mwah. Er ligt een dode roofvogel in. Na filteren doe ik wat limonadepoeder in mijn waterfles, dit om de muffe smaak wat op te fluffen.

Cistern PPT

Niet veel later verdwijnen zowel markering als pad. Ik trek met de GPS in m’n hand door het terrein. Ondertussen bouwen er links (kust) en rechts (binnenland) wolken op en rommelt het in de lucht.

Vlak voor het gehucht Majtori is de markering luid en duidelijk terug. Fel rode en schitterend witte markeringen lachen mij toe. Een grote cistern markeert het centrum van Majtori. Terwijl het waterfilter zijn werk doet droog ik mijn natte voeten, sokken en schoenen.

Majtori Cistern PPT

Van de geweldig mooie uitzichten op de kam zie ik niets. De wolken trakteren mij in plaats daarvan op een luchtballet, wat óók heel mooi is.

PPT Majtori Lovćen

Inmiddels ben ik in Nationaal Park Lovćen aangekomen; een karrenspoor loopt als een rode loper naar het hart van het park.

PPT Lovćen

Ik check in bij hotel Monte Rosa, zodat ik er vanavond en morgenochtend kan eten. Dat scheelt namelijk in het meesjouwen van eten.

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken van het Kustpad; er kunnen fouten in staan.

Meer weten?
Lees dit blog met alle praktische informatie (inclusief GPS-tracks en waypoints) over het wandelen van de PPT.

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mij blog met plezier?
Trakteer mij op een kop koffie – wandelen en bloggen maakt dorstig!

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

PPT Coastal Transversale Brajici - Ivanova Korita (NP Lovcen)   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

PPT Coastal Transversale Brajici – Ivanova Korita (NP Lovcen)

You Might Also Like

 • Erna 30 mei 2017 at 11:20

  Bert water met een lijk erin en dan dat drinken. Yeak. En stokken zie ik ook staan. 😊😊. Wel mooi daar. Ook met dansende wolken.

  • Claire 30 mei 2017 at 18:11

   Het idee van een half-vergane vogel is vies, maar in theorie kan er in het meest heldere water de grootste rotzooi zitten of hebben gelegeb. Dus: filteren en hop gewoon drinken 😉

 • menno 30 mei 2017 at 16:32

  Het valt me trouwens van je tegen dat jij geen vuur kunt maken van stokjes/stenen/bladeren/gras! Heb je nu wel een reserve aansteker /lucifers mee genomen? Kon je die dode kip niet braden en/of op de bbq gooien?

  • Claire 30 mei 2017 at 18:12

   Lekker, joh zo’n hap veren 🙂