Noorwegen, Reinheimen

Wintertocht voorbereidingen deel 2

7 december 2015
Hut in Noorwegen in de winter

Het is inmiddels een paar weken geleden dat ik vertelde over de wintertrektocht die ik voor Spring Reizen in Noorwegen ga begeleiden. Er is weer van alles gebeurd en daarom is het tijd voor een update.

De boekingen liepen ontzettend goed; de reis zit inmiddels helemaal vol! Voor de bereidingen is dat prettig, want nu kunnen we alles met definitieve aantallen regelen. Denk aan reserveringen voor de trein en het hotel, berekeningen voor het eten en het regelen van materiaal zoals sneeuwschoenen, wandelstokken, e.d.

Gezichtsbescherming

Verder ben ik heel erg blij omdat ik een alternatief voor mijn bivakmuts heb gevonden. Omdat het in het Noorwegen flink koud kan worden moet je af en toe je gezicht beschermen tegen bevriezing. Ik had hiervoor een prima bivakmuts gekocht, maar omdat ik veel haar op mijn hoofd heb zit dat ding voor geen meter. Toevallig was ik in de buurt van Decathlon en daar was net de wintersportcollectie gearriveerd. Vanaf nu ben ik de trotse bezitter van ‘Hannibal’ (een gezichtsmasker in vrolijk blauw ‘Hannibal-style’, niet op de foto) en een gebloemde sjaal die met klittenband vastgezet kan worden (zie foto). Er waren nog meer vrolijke winterspullen, eindelijk iets anders dan saai zwart!

WinterVoorbereidingsdag

Half januari is de voorbereidingsdag met de deelnemers. Bij Spring pakken we dit serieus aan. Het is niet alleen leuk om alle reizigers te ontmoeten, maar ook belangrijk op sociaal gebied en voor de veiligheid tijdens de reis. Het is hét moment voor iedereen om de verwachtingen van de reis uit te spreken. Waarom heb je voor deze reis gekozen en wat maakt de reis tot een geslaagde reis? Onno en ik kunnen, als reisbegeleiders, zoveel mogelijk rekening met deze verwachtingen en houden en indien mogelijk de plannen enigszins aanpassen. Daarnaast is deze wintertocht door het weer en het verblijf in de zelfbedieningshutten een pittige tocht en vraagt het één en ander aan conditie, de motivatie en het materiaal van de deelnemers. Het doornemen van de paklijst (wat gaat er mee en wat blijft er thuis?) en uitleg geven over de route en de weersomstandigheden (kou, weinig zicht bij een storm, het trekken van ‘sporen’) zijn daarom extra belangrijk bij deze reis.

Winter

You Might Also Like

  • erna van garderen 7 december 2015 at 17:58

    En zo gaat ze maar door 🙂
    Op fb en op de blog.
    geweldig.
    Knuf