Over de Via Dinarica, Tips, Via Dinarica

Reiske(ver)

29 mei 2016
Reiskever Travel Bug

Je hebt vast weleens van Geocaching gehoord? Dit is een spel waarbij je met een gps-ontvanger of telefoon op zoek gaat naar een cache (verstopplaats). De cache is vaak een waterdichte doos met daarin een logboek en een schat. In deze caches kan ook een Travel Bug (Reiskever) zitten. Reiskevers reizen van cache naar cache, vaak met een speciaal doel. Doordat ze een uniek registratienummer kunnen ze via internet gevolgd worden.

Omdat ik in de zomer van 2016 de Via Dinarica op de Balkan heb gelopen heb een mooi en toepasselijk micro-project bedacht:

 • Eén Reiske(ver) is in Nederland losgelaten met als doel 1400 kilometer te reizen.
 • In Slovenië is een broertje losgelaten. Deze heeft als doel langs de landen van de Dinarische Alpen te reizen (Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Montenegro, Albanië, Kosovo en Noord-Macedonië).

Geocaching

Lees hier meer over Geocachen, maak een account aan en ga zelf op jacht. Volg de avonturen van de Reiskevers met deze codes:

Travelbug Reiskever

You Might Also Like

 • erna van garderen 29 mei 2016 at 11:02

  De dochter van Otto,Yvonne, loopt overal waar ze is te zoeken en vindt het ook. 😊
  Zal haar doorgeven dat jij hier en daar ook wat geplaatst hebt. Is het de bedoeling dat ze elkaar misschien gaan treffen???
  Lief. Je start met behoorlijk weer. Geniet er weer van en laat weer zoveel mogelijk weten met je prachtige verhalen.
  Knuf

  • Claire 29 mei 2016 at 12:25

   Ha weervrouw! Klopt; in Slovenië/Nanos is nu zon met af en toe een bui. De Reiskevers gaan eerst maar eens op reis, daarna zie ik wel verder. Geocachen is echt heel leuk, ook om (jonge) kinderen mee aan de wandel te krijgen, Oma Erna 😉 – ben aangestoken door iemand van Spring.