Kroatië, Via Dinarica

Risnjak: confetti uit de lucht

12 juni 2016

Dag 8: Crni Lug-NP Risnjak-Dom Lepenica

Aantal km: 21,2

Ik hoor geluid, is het een waterval of een rivier? Dan voel ik grote regendruppels, binnen een paar seconden regent het zo hard dat het lijkt alsof er een douche is opengezet.
Ik probeer aan Roos haar opmerking te denken ‘regen is confetti uit de lucht’ – uhuh Roos, leuke confetti die mij tot in m’n ondergoed weet te vinden…

Een uur later kom ik doorweekt aan bij Schlosserov Dom, een berghut. Er is alleen bonensoep te eten, alleen-bonensoep klinkt geweldig! Van een groep Fransozen, die na mij komen binnengedruppeld, biets ik twee appels en een glas wijn.
image
Het ziet er niet uit alsof het vandaag nog droog gaat worden. De huttenwaardin is vriendelijk maar het is hier niet echt gezellig of warm. Na een tijd gewacht te hebben vertrek ik toch maar, terug de regen in met doorweekte schoenen en kleding aan. Het setje droge kleding gaat veilig terug in de tas.

Bah. Bah. Bah.

Dom Lepenica

Zo snel ik kan loop ik door naar Lepenica, de volgende hut. Deze is alleen in het weekend geopend, maar ik kan vast in de tuin terecht. Onderweg negeer ik en stuk route dat recht naar beneden lijkt te gaan, helemaal nadat mijn eerste stap een groot stuk steen losmaakt. Oeps, bijna uitgegleden.. In deze natte omstandigheden en op trailrunners loop ik liever een stuk om.

Als ik veilig, maar doorweekt aankom bij de hut, blijkt deze midden in het bos te liggen en een mooie tuin met picknicktafels én een overdekte kampvuurplek te hebben – na opgedroogd en opgewarmd te zijn, ben ik weer helemaal tevreden!
image

Stage 4 Via Dinarica

Dit is stage 4 van de Via Dinarica. Check deze link voor meer informatie en GPS-tracks.

Bekijk meer foto’s op Instagram.

Lees je mijn blog met plezier? Heb je iets aan deze informatie? Trakteer mij op een kom alleen-bonensoep. Dit blog is geschreven op een slimme telefoon en tijdens mijn wandeltocht; er kunnen daarom wat fouten in staan.

You Might Also Like

 • anneke 12 juni 2016 at 07:51

  Kanjer!! Wat een doorzettingsvermogen.

  • Claire 12 juni 2016 at 13:21

   🙂

 • Erik 12 juni 2016 at 07:56

  En dan ziet het er op de foto weer geweldig uit! Lekker fikkie drbij 😃 . Bikkel! Leuk om iedere dag een beetje mee te lopen. Heb je geen mogelijkheid om een gps-trail naar een kaartje te uploaden of neem je je tocht niet op? Volgende tocht wellicht 😉

  • Claire 12 juni 2016 at 13:25

   Huhuh alle tijd voor een selfiesessie onder dat dak 😉 Vanwege veiligheid is mijn GPS track niet openbaar en zet ik niets realtime online – heb liever niet dat mensen weten dat ik ergens alleen in het bos lig. Ik stuur je privé wel een link door

 • erna van garderen 12 juni 2016 at 07:56

  Dat was boffen idd. Beter een vuurtje in de openlucht dan koude ongezelligheid binnen. Wel lekker alleen bonensoep op. Neem er nog maar eentje op mij.
  Knuf

  • Claire 12 juni 2016 at 13:33

   Ah wat lief dank je wel! x Claar

 • Martin 12 juni 2016 at 08:14

  Wat een wondermooie omgeving. Zelfs heftige regen kan daar niets aan veranderen! Mijn advies: zie je de bui aankomen, zeep je kleding in met afbreekbaar wasmiddel. Moet je eens opletten hoe blij je kunt zijn met een bui! Zonder gekheid: wat ben je een dappere doorzetter zeg! Met de beloning van je overnachtingsplek!

  • Claire 12 juni 2016 at 13:27

   Hèhè. Enne; dank je wel voor de complimenten.

 • Roos 12 juni 2016 at 10:12

  Goed motto he 🙂

 • Emma Leenen 12 juni 2016 at 10:54

  Wat mooi is het daar de regen douche neem je dan maar voor lief erbij en wat een geluk dat
  Je even bij kan komen na een lekkere kom soep.
  Ik zie op de foto van je aan je haren te zien dat je drijf nat bent geregend maar nu weer happy
  Met een vuurtje erbij en een slaap plek.
  Het is daar denk ik spek glad Door de regen nou gelukkig dat je niet uit gegleden bent en al die stenen.
  Je bent een bikkel
  Xxxxvan Emma

  • Claire 12 juni 2016 at 13:26

   Ja het is zeker glad, dus voorzichtig lopen, zeker met de trailrunners