Pacific Crest Trail, Sierra Nevada

Serieuze bergen

15 juni 2015
Reiske in de High Sierras

De bergen van de Sierra Nevada zijn voor de gevorderde wandelaar. Allereerst zijn hier veel minder plekken om boodschappen te doen; dus er gaat voor 6 dagen eten mee in de rugtas. Omdat het hier berenland is, gaat de bearcanister (1 kilo) verplicht mee. Dit is een ton waarin eten en andere lekker ruikende spullen gaan en die beren niet open kunnen maken. Ook voor mij is het lastig de ton open te krijgen, dus ik heb ‘m omgedoopt tot Claire-canister… Begin juni is behoorlijk vroeg in het seizoen om de bergen in te trekken en hoewel er dit jaar maar 5-10% sneeuw is gevallen, zijn er nog sneeuwvelden op de passen te vinden. Zo ongeveer iedere dag staat er één op het programma; een paar duizend feet stijgen en meestal ook weer een paar duizend feet dalen. Het weer is veranderlijk; het ene moment schijnt de zon, het andere moment valt er natte sneeuw, de ene nacht is het warm en is een tent opzetten niet nodig en de andere nacht vriest of regent het.

In Independence is Brandon, een andere PCT-hiker, ook in het motel. We zijn elkaar de afgelopen weken een paar keer tegengekomen en kunnen het goed met elkaar vinden. Hij had in Kennedy Meadows al gevraagd of we samen -een deel van- de Sierras konden wandelen. Toen kwam het niet goed uit en eigenlijk was ik ook van plan alleen te gaan. Maar omdat het gezelliger en ook veiliger is om samen te wandelen, trekken we nu samen door de bergen.

Tot nu toe gaat dat erg goed, we hebben ongeveer hetzelfde dagritme, het is fijn om samen verraderlijke sneeuwvelden over te steken en snelstromende rivieren te doorwaden, we delen een interesse voor zo lekker en zo veel mogelijk eten, het is handig om iemand in de buurt te hebben voor het maken van foto’s en het is bovenal leuk om alle indrukken onderweg te delen!

You Might Also Like

 • anneke bouman 15 juni 2015 at 22:13

  Hi Claire, heerlijk om te lezen. Wij hebben de sneeuw alleen van beneden gezien.
  Geweldige tocht.
  Geniet ervan.

 • Bea 15 juni 2015 at 22:45

  Fijn een maatje om mee op te trekken Claire. Hij heeft je leuk gefotografeerd. Je bent al zo bruin dat je tanden gebleekt lijken. Echt Amerikaans… Hihi Dikke knuffel

  • Claire 16 juni 2015 at 16:17

   Ja, nu je het zegt ik heb een vakantiekleurtje! x Claartje

 • Brenda 15 juni 2015 at 23:27

  En istie ook een beetje ‘cute’ ?!

  • Claire 16 juni 2015 at 16:16

   Haha, bourgondisch is hij. Check Facebook: ‘Diogenes hikes’

 • Iris 16 juni 2015 at 13:29

  Beste Claire,
  Dat ik je mis. Ik denk aan je.

  • Claire 16 juni 2015 at 16:48

   Lieve Iris,ik mis jou ook hoor! Een heeeele dikke knuffel en kus en hug xxxx

 • erna van garderen 16 juni 2015 at 16:52

  Toch heerlijk om samen te lopen, als het tenminste op elkaar afgestemd is en dat zijn jullie dus. zuinig zijn op Brandon. En wst is er nog gezelliger dan samen de smaken uit te proberen.
  je ziet er hartstikke goed uit. Zien we dst ook nog eens. 🙂
  Knuf

 • Rita Berkhout 22 juni 2015 at 15:19

  Wat zie je er goed uit, ik dacht die loopt ondertussen op d’r tandvlees….ha ha.
  Fijn Clairtje alleen is ook maar alleen.xx

  • Claire 23 juni 2015 at 05:26

   Nee ik loop nog niet op mijn tandvlees… Maar de ‘hikerhunger’ begint toe te slaan. Ik zal er binnenkort een stukje over schrijven. Hoe anderen, met veel minder vet op hun lichaam, het volhouden is mij een raadsel…

   En ja, het is gezellig om een tijdje samen te wandelen 😃