Pacific Crest Trail, Sierra Nevada

Sierra Buttes

6 juli 2015
Sierra Buttes PCT

De Sierra Buttes zijn de uitlopers van de Sierra Nevada. De bergen zijn vergeleken met de High Sierras meer heuvels; minder hoog, minder Alpien, minder wild en véél warmer en droger. Na de High Sierras maakt de natuur hier op het eerste gezicht een stuk minder indruk. Veel hikers krijgen de ‘Northern California/Oregon-Blues; ze hebben het hoog(s)tepunt gedaan of het moeilijkste gedeelte gehad en besluiten te stoppen met de PCT.

Hoewel het terrein een stuk eentoniger is, zijn er nog steeds een heleboel interessante dingen te zien en beleven onderweg. Zo zijn hier uitgestrekte bossen met enorme, groen bemoste bomen, velden vol wilde bloemen en is er af en toe een ommetje mogelijk naar een ‘resort’ voor extra eten en drinken.

Hoewel de bergen minder hoog zijn, zitten er in deze etappe veel ‘verstopte’ hoogtemeters. Hierdoor zijn de wandeldagen nog steeds uitdagend. Denk aan een wandeldag van 26 mile, 7400 feet omhoog en 4500 feet omlaag. Zelfs voor een PCT’er, die bijna halverwege is, is dit pittig!

Daarnaast biedt het weer een uitdaging. Het is hier volop zomer en dus warm en droog. Dit jaar is het eerste jaar dat er ook voor dit deel een Water Report is, net als in de woestijn. Ik heb hier zelfs meer last van de warmte; er is bijna geen wind en de lucht is vochtig. Op dit soort dagen zweet ik druppels, liters, badkuipen vol…

Omdat het droog en stoffig is ben ik aan het eind van de dag een floddertje, een heel vies, stoffig, zweterig floddertje. Af en toe kan ik mij afspoelen in een meer of opfrissen met wat water bij de tent. Maar na negen dagen is een warme douche met shampoo en zeep heel erg welkom!

You Might Also Like

 • erna van garderen 7 juli 2015 at 15:09

  Jeetje alweer bijna op de helft. Mag dan wel niet meer zo spectaculair zijn, maar bossen en bloeiende weidenvelden zijn toch ook wel prachtig en een voordeel, bieden schaduw. De bossen tenminste.
  nadeel is dat je nu weer meer water mee moet slepen. Je verliest veel dus moet je ook weer bijvullen. Je zult nu dan ook minder angels tegenkomen, als er een hoop hikers afhaken. Brendon is weer doorgelopen?
  Hier is het nog steeds warm, maar wij hebben een kraan :-).
  De voorspelde onweersbuien schijnen de Hommelheide voorbij te drijven. Niets nog gehad hier. Dus het is een heerlijke buitenvakantie. Carla en ik hebben het erg druk met 9 deelnemers. Bart is net voor de vakantie ziekgeworden dus is wel aanpuffelen voor ons. Maar nog een paar dagen en dan kunnen wij weer met de “poten” omhoog.
  Knuf

 • Claire 7 juli 2015 at 16:17

  Wat leuk om een bericht uit Limburg te krijgen. Met negen deelnemers in het groepje zal het zeker hard werken zijn. Jullie zijn kanjers!

  Ik ben inmiddels uitgerust en schoon na twee dagen motel en vertrek over een paar uur de bergen weer in. Wederom een droog en warm stuk. De bomen geven verkoeling en straks een paar duizend feet hoger scheelt ook wat. Waarschijnlijke gaan we (nog steeds met Brendon) nighthiken, dus rond 3.00 uur opstaan om in de koelte te kunnen wandelen.

 • Anneke Bouman 7 juli 2015 at 19:34

  Zo Claire, ik voel met je mee. Loop in Spanje de camino in een flinke hitte en het is een stoffige boel. Maar…peanuts in vergelijking met wat jij doet hoor. Hier is er elke dag een douche.
  Blijf genieten hoor, dan doen wij dat ook van jouw verhalen.

  • Claire 7 juli 2015 at 19:46

   Juli in Spanje klinkt inderdaad heel warm en stoffig; een douche is zo fijn. Enne de Camino is nog steeds heel stoer hoor!
   Verder vind ik dat ik niet mag klagen; ik ben hier uit vrije wil en het is zo’n gaaf avontuur en mooie omgeving. Dat is het afzien meer dan waard!

 • Rita Berkhout 14 juli 2015 at 18:02

  Klinkt goed. Wel zo gezellig met Brandon. Het is wel prachtig !!